1 Comment

 1. Prazan narativ, bez ikakvog praktičnog sadržaja, pouke i poruke koja bi značila nešto u ovovremenom životu. Junaci ovog video-priloga pričaju o nečemu i nekome a da nas, pri tome, doživljavaju kao nedorasle ovom vremenu, kao da smo debili. A, eto, potrebno je samo malo vlastitog napora, malo aktivizma i druženja pa će nam život postati bogatiji i sadržajniji, naravno uz njihov nadzor i usmjeravanje.
  Pouka za mlade je da se više druže, da omasove pokret i projekti će se sami nuditi, naravno i nagrađivati po preporuci odabranih kontrolora koji su dio višeg nivoa znanja i koji imaju nesporni certifikat stranih mentora.
  Njih tri raspravljaju o nečem čega nema, a moglo bi biti. Potrebno je da se, samo mladi, udruže u kolektivni rad i rezultat je sasvim izvjestan. Ali, gle čuda, mladi dođu, procjene sebe i ove mentore i shvate da su u praznom prostoru djelovanja. Jer, tu i tamo, poneki projekt i prođe, ali to je toliko nedovoljno i bez smisla da je bolje gubiti vrijeme u alternativnom druženju, bez “projekata” i bez očekivanja.
  Puka: dvije dame, bez dana radnog staža nude nekakva dostignuća i lična zadovoljstva i to rade bez novčane naknade, volonterski – samo da pomognu!?
  Jer, kako je moguće da neko omladinsko udruženje postane bitnije i značajnije od zvaničnih institucija entiteta ili države? Čemu onda postojanje opštinske administracije, Vlade i republičkih institucija, Zavoda za zapošljavanje i životnog iskustva prosvjetnih radnika?
  Ko živi u dobru a traži bolje, neka se ne žali ako ga snađe gore – Konfučije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*