Petrović poručio vlastima: Uvedite veću osnovicu za borce a na poskupljenje struje zaboravite

Borci, ratni vojni invalidi i porodice poginulih moraju biti poštovani, a Narodna skupština Republike Srpske mora ispraviti nepravdu prema njima i utvrditi veću osnovicu za njihova primanja. Ne može se tolerisati situacija da ima para za sve, a da se na ovim kategorijama štedi i da im se kaže: evo vam 4,4 KM za mjesec krvarenja u rovu”, rekao je član Predsjedništva SDS Milan Petrović, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini.

Petrović ističe da SDS raduje odluka Ustavnog suda Republike Srpske kojom je jasno rečeno da je Narodna skupština ta koja po Ustavu Srpske utvrđuje osnovicu za primanja boračkih kategorija.

”Da sad vidimo ko ima hrabrosti da se nazove ‘narodnim’ poslanikom, a glasa protiv interesa tog naroda. Ako imaju desetine i stotine miliona KM za razne softvere dvorskih firmi, mora biti para i za borce. Prvo borci, pa onda softveri i namješteni tenderi”, jasan je Petrović.

On ističe da, takođe, ne dolazi u obzir nikakvo poskupljenje struje.

”Nećemo dozvoliti vlasti da odluku Ustavnog suda o neustavnosti tarifnih blokova koristi za poskupljenje struje. Cijena struje mora biti vraćena na onu iz decembra 2022. godine. Juče smo čuli da su tri hidroelektrane u sastavu Elektroprivrede imale dobit od 35 miliona. Direktor Elektroprivrede se pohvalio da je prošle godine zabilježena istorijska dobit, što znači da je ona iznosila preko 80 miliona KM. Dakle, sistem je održiv bez poskupljenja i nećemo dozvoliti da naduvane tendere i izvlačenje para u partijske fondove i firme plaća narod. Na poskupljenje neka zaborave”, poručio je Petrović.

4 Comments

  1. Vidite li vi sta nam radi ova Vlast? Pa ljudi moji izbise nam nadu za poskupljenje struje kazu danas nece da poskupi, ja bih da izvedemo narod na ulice i da trazimo što veće poskupljenje ne ovo što su rekli već još veće cijene samo da narod za nas za opoziciju glasa da dobijemo vlast pa cemo mi pojevtiniti struju da bude skoro za dzabaka, ne mislim dzabaka vec da joj cijena bude na minimumu a mi cemo kao Vlada naci para i namiriti razliku.

  2. Ma da ma da, samo vi treba da imate Vlast pa će se sve popraviti u Republici Srpskoj i šire ahahaha joj koja bagra, jeste li šta uradili pozitivno za srpski narod osim pljuvačine po njemu? Ne,niste niti hoćete a ni ne možete, ne dozvoljava vam Gazda Šmit i ostali.Za sve se vi borite ahahahaha,izbori se ne dobijaju na taj način ali nemate vi ni sposobnost za voditi državu već vam treba koji glasić da vam sačuva radna mjesta i to je to.

    • ni marku Borcima a sad su kao neke patriote ,ma pusti lopove,samo laju za glasove koji bi im donio veliki priliv novca a nisu nizašto.Tačno tako, oni mogu platiti malo poskupljenje struje ako bude ali kao bajagi bore se za narod haha pa se kao bajagi i bune.Nije u redu nikakvo poskupljenje za to nema ne trebaju stranke da nam govore međutim vremena su i u svijetu takva nažalost ali će se izdržati.Niko njih za poskuplenje neće ni pitati , a zašto to nisu ni pokušali riješiti dok su bili na Vlasti od 2002 ili sa Bakirom od 2014 do 2019 godine nije ih zanimalo ništa osim krađe pa nam Slovenija a sad Hrvatska traže novac,kamate,odštetu a sve zbog lažne Jugoslavije i lažnog bratstva i jedinstva koje je bilo a koje su najbolje i jedino i iskoristile Slovenija i Hrvatska. Oni su svi davno znali da će izaći iz Jugoslavije kad umre Tito.Sad važi i za Jugoslovene u Srbiji i ostale—“Vrati koko što si pozobala”. Bilo im je dobro u Jugoslaviji kažu e sad to moraju svi da plate još dodatno.Nema džaba ništa.

  3. Izdajnička partija od 2014 se kao bajagi brine za narod,koliko je to jadno,sramno i žalosno a da nije to sve bilo bi smiješno.
    VI IZ OPOZICIJE NISTE KOMPETENTNI DA GOVORITE O BILO ČEMU JER VI SVE MOŽETE DA PLATITE i jer ste zaista izdajnici srpskog naroda imajući u vidu Sporazum sa srpskim neprijateljima.
    DA STE VI NEŠTO DOBRO ZA REPUBLIKU SRPSKU NE BI UZ VAS PODRŽAVALI SVI MOGUĆI I NEMOGUĆI NEPRIJATELJI SRPSKOG NARODA ! JASNO JE DA SE SAMO BORITE ZA GLASOVE I NIŠTA VIŠE ! Za glasove ste i pravili buku oko smrti DD godinu dana a zbog glasova na izborima i na tome uzdigli svoje karijere uz medijsko pokroviteljstvo “patriotskog” beena. Nema ništa sramnije od toga.Tako se ni Hićo nije ponašao!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*