Pekara “Cvijeta” proizvodnju seli u novi objekat u Poslovnoj zoni “Vijaka”

“Pekara Cvijeta” jedan je od prepoznatljivih brendova Prnjavora, a više od 30 godina bave se proizvodnjom različitih pekarskih proizvoda. Od sada, cjelokupna proizvodnja biće smještena u novom objektu sa najsavremenijom opremom. Iz rukovodstva kažu, centralizacijom proizvodnje kvalitet proizvoda biće bolji, a plan je i dalji izvoz.

“Danas je za nas veliki dan jer otvaramo naš novi savremeni pogon gdje ćemo primijeniti najnovije tehnologije koje se koriste u pekarstvu u Evropi i svijetu”, kaže Nikola Vrhovac, vlasnik Cvijeta d.o.o. – Pekare “Cvijeta”.

Novi objekat površine veće od 1000 kvadratnih metara nalazi se u Poslovnoj zoni “Vijaka” u Prnjavoru, koja ima najveći potencijal za razvoj i privlačenje novih investicija. Poseban benefit su povoljni uslovi koje lokalna zajednica pruža svima onima koji se odluče za poslovanje u ovom dijelu grada.

“Mi smo u suštini posložili svu našu proizvodnju na jednom mjestu sa novom opremom i uz podršku prije svega naše opštine odnosno grada Prnjavora ušli smo u ovu investiciju pod povoljnim uslovima za nas lokalne privrednike. Dosta podrške bilo je i u pribavljanju cjelokupne dokumentacije potrebne za izgradnju ovog objekta. U ovom projektu podržalo nas je i Ministarstvo poljoprivrede sa grantom od skoro 100.000 KM, za pomoć u kupovini cjelokupne savremene opreme. To nam je dalo vjetar u leđa da nove tehnologije primijenimo u Prnjavoru”, kaže Vrhovac.

Svi oni koji su i do sada uživali u “Cvijetinim” pecivima i ostalim proizvodima, širenjem kapaciteta za proizvodnju mogu očekivati i inovacije u već dobro poznatom asortimanu proizvoda.

“Naša proizvodnja sada se odvija na nekih 200 kvadratnih metara, prelazimo u pogon koji ima preko 1000 kvadratnih metara sa svim pratećim sadržajima potrebnim za jednu modernu fabriku po evropskim standardima. Sa širenjem proizvodnje, očekujemo i povećanje broja zaposlenih”, ističu iz rukovodstva Pekare “Cvijeta”.

Pekara Cvijeta osnovana je 1991. godine kao mala porodična zanatska radnja u Prnjavoru, a vremenom pekara postaje sve prepoznatljivija na lokalnom tržištu. Trenutno proizvode preko 100 različitih pekarskih proizvoda, a cilj im je kažu da novom savremenom tehnologijom i kvalitetnim proizvodima udovolje zahtjevima svih kupaca.

TV K3

3 Comments

    • Ha ha ha ha ha, da je Ceno ziv pjevao bi im :” Džaba vam novci moji sinovci ja ipak pecem malo bolje ”.. Da da, dzabe avioni, kamioni nikad se o njima nece tako dugo pricati kao o ceni i njegovom APN 4 dostavnom vozilu…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*