Pašalić: Riješena većina nesuglasica, lov od početka oktobra

Rješenjem problema izbora i imenovanja zvaničnog zastupnika Lovačkog udruženja “Borik” iz Prnjavora stvoreni su uslovi da se ponovo odobri nastavak lova na području ove opštine koji je bio zabranjen proteklih 10 mjeseci, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić.

TV K3

Pašalić, koji je danas sa načelnikom opštine Prnjavor Darkom Tomašem i predsjednikom Skupštine opštine Željkom Simićem razgovarao sa predsjednicima lovačkih sekcija koje djeluju u sastavu Lovačkog udruženja “Borik” najavio je da će u udruženju biti sprovedeni izbori.

On je rekao da je dogovoreno da će jedan broj lovaca koji je isključen iz udruženja zbog nekih sitnih propusta ili grešaka biti vraćen u skladu sa Statutom i drugim aktima udruženja.

Pašalić kaže da svi problemi među prnjavorskim lovcima nisu riješeni, posebno kada je riječ o međuljudskim odnosima, ali da je danas dobio uvjeravanja svih aktera da će se potruditi da se situacija relaksira.

“U narednih nekoliko dana imaćemo još jedan sastanak u Ministarstvu kako bismo i ta sporna pitanja razriješili”, rekao je Pašalić novinarima.

Predsjednik Skupštine Lovačkog udruženja “Borik” Vladimir Usorac kaže da su registrovani novi Statut i odgovorno lice, a da će lov početi prve subote u oktobru kada se provedu sve procedure i donese odluka u nadležnim odborima i komisijama.

“Lova nije bilo deset mjeseci, ali mi smo obavljali sve dužnosti, čuvali divljač, lovočuvari su radili svoj posao pa nije bilo krivolova. Ponašali smo se domaćinski”, rekao je Usorac.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da 50 ljudi zanima pozicija u udruženju, a preostalih 950 interesuje samo lov, zbog čega je i danas apelovano na lovce da na civilizovan način riješe nesuglasice kako bi udruženje normalno funkcionisalo.

Lovačko udruženje “Borik” iz Prnjavora jedno je od najbrojnijih udruženja ove vrste u BiH sa oko 1.000 članova.

SRNA

3 Comments

  1. Готово је са слободним шетњама кроз природу. Од октобра морамо носити пснцире и шлемове. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*