Otvoren Vatrogasni dom u Prnjavoru: “Opština stalno napreduje”

Foto: A. Atić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da opština Prnjavor pokazuje stalni napredak, u kontinuitetu rješava mnoge infrastrukturne probleme, a zahvaljujući auto-putu stvoreni su uslovi za dodatni razvoj, prije svega, privrede.

TV K3

Dodik je istakao da se sve radi s ciljem opstanka i ostanka ljudi na ovim prostorima.

“Prnjavor šalje optimističku poruku sposobnosti i odlučnosti da se svi problemi rješavaju”, izjavio je Dodik novinarima poslije otvaranja Vatrogasnog doma u Prnjavoru, za čiju izgradnju je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno oko 680.000 KM.

On je naveo da je novi Vatrogasni dom jedan od najuređenijih u Republici Srpskoj, čime je trajno riješen dugogodišnji problem, a zahvaljujući čemu se mogu usmjeriti aktivnosti na neka druga pitanja i probleme važne za lokalnu zajednicu.

Dodik je rekao da je svaki uspjeh lokalne zajednice istovremeno i uspjeh Republike Srpske i da ga raduje što u Prnjavoru vidi niz dokaza zajednički uspješno urađenih projekata.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš podsjetio je da su u protekle četiri godine za potrebe Teritorijalne vatrogasne jedinice kupljena tri vatrogasna vozila čija je vrijednost milion KM.

“Ono što smo smatrali da su prioriteti jeste nabavka vozila za hitne službe, a osim vatrogascima, nabavili smo i dva sanitetska vozila za Dom zdravlja, vrijedna više od 200.000 KM”, napomenuo je Tomaš.

Zamjenik Teritorijalne vatrogasne jedinice Dragan Miladinović naglasio je da su izgradnjom Doma riješeni smještajni kapaciteti vatrogasnih vozila i opreme.

“Dobili smo izuzetne uslove za rad, boravak i stručno usavršavanje vatrogasaca. Nova lokacija Doma ima dobru saobraćajnu povezanost što je od izuzetnog značaja za obavljanje našeg posla”, rekao je Miladinović.

Nova zgrada Vatrogasnog doma nalazi se na Vijaci i prostire se na površini od 450 metara kvadratnih. Objekat ima pet velikih i tri male garaže, kao i tehničke, socijalne i administrativne prostorije, konferencijsku salu, spavaću sobu i kuhinju.

Teritorijalna vatrogasna jedinica ima 20 profesionalnih vatrogasaca koji rade u četiri smjene, a raspolaže i sa 10 interventnih vozila.

Dodik je prethodno obišao radove na izgradnji fudbalskog stadiona u okviru projekta “Fifa gol”, čija je vrijednost oko 900.000 KM, kao i novoizgrađeni kružni tok na Vijaci.

SRNA

43 Comments

 1. Odlazite tresu vam kavez hahahahah promene dolaze.Pinokio ne pomaze ti ni Hromi Daba .16 Novembra sloboda dolazi od diktature i vredjanje intelegencije.

  • Vama su promjene u glavama ali na sve lošije i lošije od kad ste se rodili a misliš Branko-Huso da će vam nato CIK namjestiti pobjedu na izborima pa ćete sa Bakirom da vladate zajedno jer drugačije pobjede nema ni na vidiku osim da vam nato , ambasade u CIK-u namjeste pobjedu, da kažu da je pobijedio SDS i PDP i kraj priče a narod će plaćati što životima što novcem za tzv genocid i živjeće kao u osmansko doba pa će mnogi ponovo prelaziti na islam kao što su to već uradili lideri SDSa i PDPa još da to i ozvaniče a biće i toga kako se SDS i PDP već pinih 6 godina ne odbaja od islamskog faktora!

  • Smije li iko iz SDSa i PDPa išta reći protiv srpskih neprijatelja, protiv Incka npr koji hoće da se skine ploča Radovana Karadžića na fakultetu u Palama? Ima li išta da SDS i PDP smiju reći protiv naših neprijatelja ili nema? Koliko se vidi nema ništa ! Jadni mi ako oni pobijede jer nas neće biti!Zato vi muslimani i podržavate SDS i PDP !

 2. KADA ĆE BITI ISPORUKA DRVA ZA SIGURNE GLASOVE OD DIREKTORA ŠUMARIJE DRAŽANA MIKIĆA ZA NAS U PARAMIJAMA I ORAŠJU POŠTO VIDIM DA BORKO ISPORUČUJE….SKUPILI SMO SE

 3. Ovdje kao da komentarišu svi srpski neprijatelji koji su se skupili na jednom mjestu osim dva tri izuzetka!Ništa im ne valja, sve je loše……. bogami ćemo sami sebe urušiti koliko smo pameti da ne kažem drugačije, sve bi dali za vlast pa i rođeno dijete samo da imamo vlast….. a koliko su pametni ovi iz SDSa i PDPa nije bitno……. izgubićemo mi naš entitet ako se ovako nastavi pljuvanje po vlastitom narodu. Srbi su najveća gofna i nije čudo što nas niko ne voli kad sami sebe mrzimo. mržnja prema samima sebi je najizraženija kod Srba pa su tako u prošlosti i nastajali drugi narodi od našeg i taj proces raslojavanja Srba se nastavlja i dalje!

  • A ko ti ga otima zivotati,treba pustiti da nas ove jajare jebu skoljena koljeno ? Narod cuti a to je dobar znak !

 4. Od kada znam za sebe od tada znam da u Prnjavoru žive jako ljubomorni zavidni i primitivni ljudi.Naravno da takvima smeta bilo kakav napredak,ma i kada se ide unazad,nije bitno.Nesreća Prnjavora je da njegovi stanovnici nikada nisu hteli da ga prihvate kao svoj grad svoju grudu i svoje mesto odakle potiču i da ga vole takvog kakav je pa makar i najgori.Sa rodnim mestom ti je isto kao i sa roditeljima,ne biraš ih,al ih voliš kakvi god da su pa taman da su i najgori.
  Ja moj Prnjavor volim i sa kružnim tokovima i stubićima i drvoredom jasena koji će da pojede asvalt za 6 meseci i sa novom muzičkom školom i tržnicom koja nije tržnica i sa svim sledećim pametnim i glupim investicijama.
  P.s.Pa i kada posle 50 godina zamenite tarabu ogradom oko kuće kuća nekako dobije drugi sjaj i dimenziju.
  Volim Prnjavor!!!

  • Svi su Srbi isti u pogledu izdajništva a ne samo prnjavorski SDS i PDP! Ne smiju ništa reći protiv Incka, protiv nato-a, ne smiju ni riječ da izuste protiv bilo kog srpskog neprijatelja , na kraju niko od njih nije bio na sahrani mitropolita Amfilohija a znamo da su dizali prašinu oko izbora u Crnoj Gori upoređujući sebe sa opozicijom u Crnoj Gori koji su potpuno različiti. Svi federalni mediji brane SDS i PDP , pljuju na Dodika što kao urušava SDS i PDP itd itd ? Zašto SDS i PDP svi brane svi srpski neprijatelji a a isti ti naši neprijatelji pljuju po Dodiku?
   Pa zar to ne govori više nego dovoljno ko je SDS i PDP?!- od 2014 godine. Dali se natou i Bakiru da bi opstali u politici?!

  • Ako ti smeta kružni tok možeš da odeš u džamiju na klanjanje , imaju nove namaze za klanjanje, zovu se ODLAZ DODIK DOJDI SDS PDP NAMAZ, ODLAZ MANJI ENTITET DODJI NATO NAMAZ, ODLAZ KRUŽNI TOK DOJDI TURSKA NAMAZ itd.

   • Nemoj u Džamiju ko boga te molim! Poslije Dodikovog klanjanja u Ferhadiji svi ostali bi bili smiješni. Kada se sjetim tepiha koji je donio na poklon ( uz miliom KM) i kako je glavom klimao u znak odobravanja kada je Erdogan pričao da je BiH Alijin amanet! Poslije sve to potvrdi Erdoganu u Istambulu sa MERHABA ASKER!

    • Što se tiče klanjanja to i dan danas rade SDS i PDP ! Sve džamije njih oko99 % su napravljene poslije rata za vrijeme SDSa i PDPa i to znaju i vrane na granama. Toranj džamije u Babanovcima za koji je novac dao SDSovac Živković Vlado ! Vi iz SDS SDA PDP se poklopite po ušima i ćutite! Da ste imalo moralni to biste uradili ali niste ! Karijeru gradite na tuđoj smrti!

     • Pa Vlado je desna ruka Darke Tomaša.
      Za tvoju informaciju poslije rata na tenkovima i helikopterima Nato pakta sa dva Narodna poslanika je došao Veliki Baja Mile Dodik na vlast i po nalogu stranaca obnavljap dzamije.
      Kada nešto komentarišeš daj bar da ima smisla.

     • Ti si zbog straha od poraza skroz prolupao.Vlado Živkovic je desna ruka Tomaša. Našli se lopovi!!!

   • Jel misliš na dzamije što ih Dodik obnavlja i finansira. Koliko znam SDS je rušio 90_ih a Mile ih obnavlja

    • SDS ih je porušio a Bogami i njih 99 % obnovio nakon rata od naših para! Koliko vi iz SDSa i PDPa možete slagati to ne može niko! Smeta vam što ne možete sve nas da slažete! To vam je problem! Evo imate CIK koji je formirao nato i strane ambasade da vama iz SDSa i PDPa namjesti pobjedu jer ste vi ucijenjeni i moraćete da rasformirate Republiku Srpsku!Dali ste dupe za ostanak na Vlasti zato ste i lajali na narod zadnjih 6 do 7 godina, Srbi su genocidni ,npr i svašta nešto, eto to ste vi iz SDSa i PDPa…… Uvijek ste krali , a da nije bilo socijaliste Ratka Mladića izgubili bismo rat jer vi ste za rata šurovali sa Alijom…………Ali nemate morala nimalo jer ste najobičnije seljačine…………….

  • Ja da sam kao što vi iz SDSa, PDPa i SDA Bakir ,kažete Burle ja bih vas sve napustio,pokupio se i otišao i pustio vas na milost i nemilost turcima i ostalim srpskim neprijateljima pa da vidite kako se muze crno mlijeko!Onda nećete smjeti ni na ulicu i bili biste istrijebljeni kao vaške!

  • Dok je takvih glupih Srba SDSa i PDPa blago onima u federaciji!

  • Marko tebi bolje pristaje ime Hasan!Borba je za opstanak Republike Srpske jer nas svi napadaju a ti o drugim temama što govori da si ili SDSovac ili PDPovac ili neki Hasan!

   • Ko napada,zavadjate ljude idioti jedni da vi mozete lakse da vladate ! E kurac vise !Dosta je !

    • za Gajića
     Napada Inzko, muslimani iz federacije i ostali, pa na kojoj ti planeti živiš kad to ne znaš?
     Evo sad je pobijedio Bajden a on je igrač za SDS i za PDP tj za Alijinu gradjansku BiH pa ako ne dobijete izbore uskoro nećete ih nikada dobiti!

     • Igrac SDS-a ….pa ko ti je napravio drzavu ? Sta lupetas ! Vas sto zavadjate ljude za komad vlasti treba ozbiljno podvrgnuti med.pregledu…..to vise kod naroda ne prolazi !

   • Republiku Srpsku ruši Dodik i SNSD, najbolji ti je primjer u Prijedoru što hoće muslimanima da da opštinu, tako što će izdvojiti jednu Mjesnu zajednicu iz Prijedoru a sve radi glasova muslimanskim. Da ti ne pričam šta radi sa Čovićem i HDZ.
    Onaj što je na vlast došao tenkovima Sfora i Natoa da brani Republiku Srpsku?

    • Republiku Srpsku ruše SDS i PDP i to su jasno pokazali svojim djelima tj nedjelima i to smo vidjeli ! Nema nikakve nove opštine muslimanima to ste vi iz SDS PDP SDA PRVOMaRTOVSKE KOALICIJE izmislili ! Sa Čovićem čuva RS od Bakirovog SDSa i PDPa . Saradnja sa Čovićem nije na štetu Republici Srpskoj dok saradnja SDSa PDPa i SDA Bakir je na štetu Republike Srpske!
     Onaj što je došao na tenkovima SFORa je davih godina sa njih sišao a SDS i PDP sa istih takvih ne silazi punih 6 godina niti misli da siđe niti smije jer su potpisali Sporazum u Briselu sa nato-m i Bakirom o svođenju Republike Srpske na praznu ljušturu!

     SDS traži od lokalne vlasti da kontroliše ko i kako prekopava ulice i trotoare u gradu
     25.08.2020. Politika 44

     « Prethodna vijest
     » Sljedeća vijest
     44 Comments

     Dosta je bilo antisrpskom SDSu i PDPu says:
     29.08.2020. at 16:53

     Hahahaha na rupama bi prozapadno promuslimanski pokvareni SDS i PDP ( od 2014 god u savezu sa SDA = zvani “Prvomartovska koalicija” ) da dobije izbore.

     Reuf Bajrović: Svrstavanje uz Putinove saveznike?
     6 godina ago
     12.11.2014. (11:27)
     SARAJEVO, 12. novembra (FENA) – Ove koalicije ne bi bilo da nije bilo Građanske koalicije “Prvi mart” koja je omogućila stvaranje koalicije Domovina, izjavio je za Agenciju FENA, komentirajući potpisivanje sporazuma između Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte i Saveza za promjene, politički analitičar Reuf Bajrović. Po njegovim riječima, mandat Sadika Ahmetovića u parlamentu BiH i pet mandata u NSRS su jezičak na vagi koji će odlučiti buduće većine na svim nivoima u BiH. – Treba zahvaliti svim ljudima koji su nesebično radili i pomogali stvaranje Koalicije “Prvi mart” jer će se u nekoj normalnijoj budućnosti o njihovoj ulozi učiti u knjigama istorije nadam se neke drugačije BiH. Bez njih bi Milorad Dodik imao gotovo isti broj mandata kao i 2010. i ne bi bilo mogućnosti da se bilo šta mijenja u BiH jer bi SNSD opet mogao da ucjenjuje sve – kaže Bajrović.

     Naglašava da je najmanji zajednički sadržilac koalicije DF-SDA-SZP umanjivanje uticaja Milorada Dodika, odnosno ruskog predsjednika Vladimira Putina u BiH, jer je ključna tačka koalicionog sporazuma ona o vojnoj imovini.
     – Upisivanjem vojne imovine na Ministarstvo odbrane BiH dolazi do najvećeg napretka na evroatlantskom putu u zadnjih deset godina. S obzirom na to da se rađa novi svjetski poredak u kojem su odnosi Rusije i njenih satelita i zemalja Zapada slični onima iz vremena hladnog rata, izuzetno je bitno da BiH izbjegne da bude neutralni teren na kojem će se te sile sukobljavati – kaže Bajrović.

     Ulaskom u MAP, smatra on, BiH ulogu “Ukrajine Balkana” prepušta vjerovatno Makedoniji, a možda i Srbiji. U zadnjih sto godina je svjetski poredak tri puta mijenjan i sva tri puta je u BiH bilo krvi do koljena, zato članstvo u NATO-u više znači za BiH nego za bilo koju drugu zemlju bivše Jugoslavije, jer daje mogućnost našoj zemlji da izbjegne da opet plaća fakture sukoba velikih interesa.

     – Sada je sve do Dragana Čovića i Zagreba. Dobili su i više nego što su tražili 2011. i ne znam kako mogu članovima i aktivistima HDZ-a objasniti eventualni ostanak van vlasti i svrstavanje na stranu Putinovih saveznika u BiH koji sistematski zaustavljaju bilo kakav napredak ka EU i NATO punih devet godina. Nažalost, moguće je da Čović svjesno staje na stranu Putina jer misli da će tako ostvariti neke od ratnih ciljeva koji su davno trebali biti zaboravljeni – rekao je on.
     Za razliku od sporazuma o formiranju vlasti na nivou BiH s kraja 2011. godine, naglasio je, ovo nije puka podjela fotelja jer na samom početku se prave ozbiljni koraci ka evroatlantskoj porodici naroda.

     – Čini mi se da će se ovom sporazumu zbog toga pridružiti i SBB, a da će ga SDP podržati bez obzira na sva interna previranja u toj stranci koja će se, nadam se, brzo završiti – kaže Bajrović.

     Upozorava da svi “koji će ići da ovo sada razvaljuju” trebaju imati na umu da je alternativa predvorju NATO-a i statusu zemlje kandidata za EU nastavak agonije i destrukcije pod palicom Milorada Dodika.

     – Ako neko odluči da mu je ego važniji od interesa države onda će se suočiti i s negativnom reakcijom međunarodne zajednice koja je nakon izbora konačno počela obraćati pažnju na BiH i sigurno će podržati najbrže formiranje vlasti u istoriji nezavisne BiH. Konačno je došlo do sinergije na relaciji Berlin-London kad se tiče uloge međunarodne zajednice u BiH. Također, Vašington će uraditi sve da dogovor o vojnoj imovini bude proveden jer ovoj administraciji treba dobra vijest iz BiH uoči dvadesete godišnjice Srebrenice i Dejtona – zaključio je Bajrović.

     (Fena) gk/ff

     • Glup si ko kurac ti Bakire,nepises nista sto je u Novom, snsd usao u koaliciju sa sda,samo da bi pobijedili srpske stranke.i tu vasu propagandu ostavite za sebe,narodu su dojadile vase podvale i krdje i izdaje,evo to se moze vidjeti da ste izdajnici jer ste usli sad za opstinske izbore u takozvanom bosanskom novom i koaliciju sa bakirom i sda,buuuuhahahahahahah prevaranti lazovi pljackasi srpskog naroda

    • Muslimani će dobiti sve ako SDS i PDP bude vladao!Ko je iz SDSa i PDPa bio na proslavi pobjede Bajdena u Sarajevu a niste smjeli na sahranu Amfilohija jer vam je to stopirao BAKIR!

     • jado jadna,mora da si na nasim jaslama i budzetu,pa bi ostao jos ,sve znas oko muslimana sta rade i kako.ti si sigurno neki njihov cim ih stalno pominjes i hoces da to prebacis na druge,bljak ljigo

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*