Otkriveno devet osoba za kojima su tragali sudovi i policija

Foto: Granična policija BIH

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo, 14. oktobra 2021. godine, lišili su slobode V.E. (1979.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Zavidovićima zbog krivičnog djela „teška krađa“ i Policijska stanica Hadžići zbog krivičnog djela „izazivanje opće opasnosti“. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Beča. Predat je službenicima Policijske stanice Hadžići.

Istoga dana, prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac, lišen je slobode Š.G. (1952.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP Višegrad, bh. državljanina su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Službenici JGP Brod su pri izlasku iz naše zemlje na prijelazu Brod, 14. oktobra 2021., lišili slobode N.H. (1990.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla, 14. oktobra 2021., predali su G.M. (1969.) službenicima Policijske stanice Šamac, nakon što je utvrđeno da je za njom spomenuta stanica raspisala potragu zbog krivičnog djela „oduzimanje djeteta“. Državljanka Republike Hrvatske je kontrolirana na izlasku iz BiH na letu za Bazel. Uz navedeno, službenici ove jedinice su istoga dana, na letu iz Bazela, lišili slobode dvoje državljana BiH koje potražuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo. Za M.S. (1974.) je utvrđeno da se potražuje zbog krivičnog djela „krađa“, dok se S.S. (1970.) potražuje zbog krivičnog djela „prikrivanje“. U toku dana bit će predati nadležnom organu.

Službenici JGP Dobrljin, 14. oktobra 2021., lišili su slobode R.M. (1999.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela „teška krađa“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Kostajnica i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Službenici JGP Bijeljina, 14. oktobra 2021., na ulasku u BiH na prijelazu Rača lišili su slobode dvije osobe na osnovu raspisanih potraga. Državljanka Republike Srbije C.S. (1975.) lišena je slobode jer je utvrđeno da je potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora, a državljanin BiH B.P. (2000.) lišen je slobode jer su za njim Policijska uprava Doboj i Policijska stanica Prnjavor raspisale potrage zbog krivičnih djela „utaja“ i „prevara“. C.S. je predata službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, a B.P. službenicima Policijske stanice Prnjavor.

Granična policija Bosna i Hercegovina

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*