Osveštan temelj kapele u Novom groblju u Prnjavoru (VIDEO)

U novom groblju u Prnjavoru molitvenim činom, obavljeno je osvećenje temelja grobljanske kapele. Ovom događaju prisustvovao je Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem koji koji je uz sasluženje sveštenika i đakona, osveštao novoizgrađeni temelj. Molitvenom činu prisustvovali su i brojni vjerni ljudi iz Prnjavora koji su napokon dočekali da se krene sa izgradnjom jedne grobljanske kapele.

Arhijerejski namjesnik prnjavorski protojerej-stavrofor Duško Drinić kaže kako se ova kapela podiže u slavu Boga a u čast Njegovog ugodnika Svetog apostola i jevanđeliste Marka.

” Mnogi se pitaju zašto je ovaj će ovaj sveti objekat biti posvećen Svetom apostolu i jevanđelisti Marku ali ipak mnogi, na ovom područiju znaju da je dan kada se obilježava i slavi ovaj svetac zavjetni dan ovdje u našem gradskom područiju. Mi tada izlazimo ovdje u gradsko groblje gdje se vrši parastos i odaje pomen za upokojene. Upravo zbog toga što se od davnina tako čini mi smo i ovu kapelu posvetili Svetom apostolu i javanđelisti Marku”,rekao je Drinić.

Drinić je izrazio nadu da će, do kraja godine, ova kapela sa pratećim sadržajem biti pokrivena pri čemu će biti postavljena i stolarija pri čemu se još nada da će naredne godine, nastaviti sa daljim opremanjem.

” Prnjavor je imao dugogdišnji problem zbog nedostatka kapele zbog čega smo često obrede za upokojene vršili na ulici što je pravilo problem u blokiranju saobraćaja i drugih stvari. Proširivanjem starog groblja, stvorili su se uslovi da se krene sa izgradnjom nečega što će biti od koristi za Prnjavorčane. Ovdje će biti prateći sadržaji kao što je jedna sala, kuhinja, prodavnica a ispod sale biće toaleti i komore gdje se mogu dovoziti naši upokojeni”rekao je Drinić.

Osveštanju temelja kapele prisustvovalo je i opštinsko rukovodstvo a kum temelja kapele bio je poznati prnjavorski privrednik Milan Leburić sa svojom porodicom. Sveštenstvo ali i okupljeni parohijani se nadaju da će uz zajendiče donacije i volju, ova kapela ubrzo biti završena a sve u slavu upokojenih.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*