OSTALO JE POKIDANO LANČE: Ispovest oca pregažene Vanje (13) – Video sam mladića naslonjenog na volan, moje dete je ležalo pod njegovim kolima!

TU, na Gradskoj tržnici me je čekala naša kćerkica Vanja (13).

Prilazeći sam prvo čuo škripu kočnica i uz vrisku strahovit udar. Kako sam prilazio čuo sam kako okupljeni govore da „ima neko mrtav“. Ugledao sam stravičan prizor i mladića telom naslonjenog na volan vozila. Pomislio sam da je on taj nesrećnik, i zapitao sam se: „Bože, kako li će biti roditeljima ovog mladića kada saznaju da im je poginulo dete?“. Ni slutio nisam da je on, zapravo, ubica mog deteta, i da se beživotno telo moje Vanje nalazi pod tim vozilom.

Ovako, za „Novosti“ počinje potresnu ispovest Lazo Rudić (43), otac 13-godišnje Vanje. Devojčicu je 10. oktobra prošle godine, na trotoaru u centru Prnjavora, suludom vožnjom pod uticajem opijata i alkohola usmrtio Nisvet Mujkić (25).

Očevici su ispričali da je Mujkić „golfom 4 jurio kao rakleta“ i pokosio dete, koje je čekalo tatu. Nije uspelo da pobegne, što se vidi i na snimku nadzorne kamere, koji je u utorak rasplakao prisutne u banjalučkoj sudnici, na ročištu uoči za petak zakazanog izricanja presude.

Otac se priseća da je doživeo šok i, kako kaže, kao i da je on sam zajedno sa njim otišao sa ovog sveta, dok su mu krvavo dete, sa polomljenim nogama, izvlačili ispod automobila. Ni sma ne zna kako je uspeo da nazove suprugu.

– Lazo, šta nam to govoriš? Nemoj nam pričati da naše Vanje nema više!…-prenela nam je majka Ljiljana (35), njenu i sina Ognjena (17) prvu reakciju na tu strašnu vest, u njihovom neprobolnim bolom pogođenim porodičnim domu u Babanovcima, nadomak Prnjavora.

Kao da neke simbolike ima i u lančiću Vanjine tragične sudbine. Te večeri kada će poslednji put izaći u grad sa drugricama, zamolila je tatu da joj sastavi prekinuti lančić.

– Dugo me ljubila oduševljena i zahvalna što sam uspeo da ga spojim. Za njen izlazak. Ni slutili nismo da će joj taj isti lančić biti ponovo prekinut o vratu, u trenutku njene pogibije – pokazuju nam neutešni otac i majka prekinuti lančić, baš, u istom trenu, kao i mladi život njihovog deteta.

SVI TUGUJU ZA VANjOM

NEPREBOL za tada primernom učenicom osmog razreda Osnovne škole „Branko Ćopić“ u Prnjavoru, ne osećaju samo njeni roditelji, brat, bake, deke, ostala mnogobrojna rodbina i drugari, već i njeni ljubimci! Reporteru „Novosti“ ukazuju na od, iz dvorišta, kućice čežnjiv i uporan pogled njene kuce na prozor Vanjine sobe, na koji šapicama nadonosno „kucaju“ dve mace. Kao da čekaju da im otvori, proveravaju, ili ne veruju, da je njihova ljubimica i zaštitinica zauvek otišla sa ovog sveta.

Ninko ĐURIĆ – Novosti

2 Comments

  1. Čula sam da je onaj klosar od onog advokata osuđenog prezadovoljna se smijao i namigivao! Pa ljudi jeli sve ovo moguće? I kao sto neko vec reče, čitajući ovo i kamen bi zaplakao… Porodici saučešće a nas andjeo neka u miru pociva. Nedao Bog nikome…

    • Tačno! Nakon svih onih skandaloznih i uvredljivih izjava ta nakaza od advokata se po izlasku iz sudnice smijala, namigivala, kleberila… Očito zadovoljan minimalnom presudom. Monstruozno ponašanje koje nas je sve šokiralo. Nedopustivo! Žao mi što ne bi bliže!…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*