OŠ “Branko Ćopić” obilježava 35 godina rada

U Osnovnoj školi “Branko Ćopić” Prnjavor obilježen je Dan škole i 35 godina rada. Kako bi se i ovogodišnji Dan škole prigodno obilježio, raspisan je tematski literarni konkurs. Iako su učenici u nesvakidašnjoj situaciji, stiglo je 40 radova, što proznih, što poetskih. O školi su pisali učenici nižih i viših radova, poželjevši joj srećan jubilej.

U godini kada Osnovna škola „Branko Ćopić“ obilježava jubilej – 35 godina rada vraćamo se mislima u 1824. godinu odakle seže organizovanje školskog života na području opštine Prnjavor. Prva škola osnovana je od strane crkvene opštine Prnjavor, dok za vrijeme Prvog svjetskog rata škole gube na značaju, sve do 1944. godine. Godinu dana kasnije sagrađena je zgrada sadašnje škole „Branko Ćopić“.

“Davne 1985. godine, kolektiv Osnovne škole “9. maj” razdvojio se na dvije ustanove – OŠ “Branko Ćopić” i OŠ “Nikola Tesla”. Kroz ovih 35 godina zaista smo mnogo postigli i htjeli smo da ove godine, jubilej obilježimo na jedan poseban način. Međutim, zbog epidemije korona virusa, nismo ništa od planiranog uspjeli da realizujemo”, kaže direktorica škole Jasmina Malešević.

Dan škole, 15-i maj, škola „Branko Ćopić“ do sada je obilježavala na jedan poseban način. Sportska takmičenja, bogat kulturno-umjetnički program u Centru za kulturu, te nagrađivanje vukovaca i učenika koja su postigli značajne rezultate u školskoj godini, bili su samo dio svečanosti. Ove godine, zbog epidemije korona virusa, to ostaje prošlost.

“U toku nastave na daljinu, i roditelji, djeca i nastavnici pružili su veliku podršku jedni drugima, jer nije ni to lako. Učenici nam “vape” za školom, tako da su se rado odazvali konkursu “35 godina učevanja pod imenom Branko Ćopić”. Stiglo nam je 40-ak radova, koje smo objavili na facebook stranici naše škole, na web stranici, te na plaktima, koji se nalaze ispred škole”, naglašava direktorica.

Ono što su htjeli da predstave na jubileju škole jeste rad na proširenju postojeće zbornice za produženi boravak.

“To je jedna novina naše škole, da ćemo od sljedeće školske godine imati i produženi boravak za djecu, koja bi ostala na čuvanju poslije nastave”, dodaje Jasmina.

Škola “Branko Ćopić” broji 723 učenika, a nadaju se da će ove godine upisati tri odjeljenja prvaka.

Nastava na daljinu, ipak dobro funkcioniše. Direktorica škole kaže da su se, i nastavnici i učenici uprkos malo složenijoj situaciji dobro snašli. 29. maja završava se nastava za učenike devetog razreda, a za ostale učenike 12. juna. Kada sat u septrembru otkuca početak nove školske godine, nadaju se da će svi zajedno ponovo sjesti u školske klupe.

Izvor: TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*