Organizovan doček u crkvenim portama u Prnjavoru i Slatini

Na području opštine Prnjavor doček pravoslavne Nove godine bio je organizovan u portama hramova Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru i Svetog Save u naselju Slatina.

TV K3

U obje gradske crkve služeni su molebani za srećnu i blagoslovenu Novu godinu.

Protonamjesnik Duško Drinić poželio je u obraćanju sugrađanima da ovo bude godina mira, blagostanja, ljubavi, dobrote i uzajamnog uvažavanja.

Za sve koji su odlučili da proslave početak godine po julijanskom kalendaru u portama hramova, uz muziku uživo bili su obezbijeđeni kuvano vino, čaj i prigodno posluženje.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

U porti hrama Svetog Georgija u ponoć je upriličen i tradicionalni vatromet.

Doček pravoslavne Nove godine organizovala je Srpska pravoslavna crkvena opština Prnjavor.

SRNA

4 Comments

 1. „Јер, богумилство није овде на Балкану само манихејска дуалистичка јерес, него је оно и стални бунт против Цркве и државе, својине и права, све оно, једном речи, што је у балканским народима анархично и анархоидно.“— Владета Јеротић

 2. “Svako u granicama svog shvatanja misli da radi za sebe i svoje ideje, a u granicama svog neshvatanja radi za one koji znaju više od njega” – ruski akademik Istarhov.

  Prema tome treba se truditi da nam granice našeg shvatanja budu što šire kako ne bismo, nesvjesno, radili za one koji manipulišu s nama ili rade na našem uništenju. Prevedeno, na temu iz ovog naslova, o obilježavanju dana proslave Nove godine i dana Hristovog rođenja, a gledajući preko TV K-3 i drugih TV kuća, vidljiva je euforija blaženog raspoloženja, ushićenje i radost po gradovima Srpske, regiona i šireg dunjaluka!

  U suštini riječ je o neznanju, ili o tome da sve budale liče jedna na drugu a pametni (?!) – i oni su manje-više budale ali svaka na svoj način! Dobro, nije bukvalno baš tako, ali nije ni daleko od istine…
  U priloženom video-linku, koji traje svega 7 minuta, možete vidjeti kako nas obmanjuju. Godinama… Naziv video-linka, na internetu, je: “Istina o Božiću i Novoj godini”.

  6:57
  U komentaru video-linka stoji:

  Ako slaviš sa svojom porodicom Božić i Novu Godinu, onda prvo saznaj šta se krije iza svega toga? Želiš li znati poreklo Božića Nove Godine? Da li si znaš da milioni ljudi ne znajući, služe lažnome bogu svake godine? Zašto nam ove važne informacije nisu dala naša sveštena lica? Zašto se od nas krije istina i ugrožava se naše večno spasenje? Pogledaj ovo da bi se mogao spremiti za večni život koji samo Isus nudi. (HRISTijan BOGumil, Datum objavljivanja: 16. stu 2013. )

  • Antihriste, sotono, uzmi štrik i objesi se. To bi ti bilo najbolje. A ljude ne truj glupstima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*