Opština Prnjavor danas isplatila 489.000 KM podsticaja poljoprivrednicima

Opština Prnjavor isplatila je danas podsticaje za 392 poljoprivredna proizvođača u ukupnom iznosu od 489.000 KM, čime je nastavljena praksa redovnog isplaćivanja podsticaja – potvrdio je načelnik opštine Darko Tomaš na današnjem prijemu za poljoprivrednike.

Poljoprivrednici kažu, bilo koja vrsta pomoći u vremenu poskupljenja dobro dođe.

Opština Prnjavor ubraja se u red izrazito poljoprivrednih lokalnih zajednica gdje se veliki broj stanovnika bavi poljoprivrednom proizvodnjom, a za 392 poljoprivredna proizvođača isplaćeni su i podsticaji u iznosu od 489.000 KM.

Jedan od njih je i Perica Đumić iz Potočana koji se duži niz godina bavi ratarstvom i uzgojem tovne junadi.

Opština Prnjavor jedna je od lokalnih zajednica sa značajnim izdvajanjima za poljoprivredne proizvođače, a ove godine za unapređenje poljoprivredne proizvodnje isplaćeno je 555.000 KM, istakao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš na današnjem prijemu za poljoprivrednike.

Prvi čovjek Prnjavora Darko Tomaš napomenuo je da je resorno ministarstvo u prošloj godini poljoprivrednim proizvođačima iz Prnjavora isplatilo više od 4 miliona sredstava, a u narednom periodu, kako kaže Tomaš, ta sredstva će biti povećana.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*