Opština Centar Sarajevo pomaže Prnjavoru sa 50.000 KM

Opština Centar Sarajevo donirala je opštini Prnjavor 50.000 konvertibilnih maraka kojima će ova lokalna zajenica sanirati oštećene puteve i vodovodnu mrežu, a novčana sredstva su dobili i Ukrajinska grko-katolička crkva i Meldzis opštine Prnjavor. Novo Sarajevo je i ranije pomaglo Prnjavoru, zbog kako su rekli rukovodioci opštine iz Federacije BiH, zajdničke multietničnosti i bratskih odnosa.

Donirani novac biće utrošen na nekoliko projekata, a među njima je i sanacija puta u Konjuhovcima i popravka  kaptaže i distributivnog rezeorvara vode u Lišnji. Tim povodom, rukovodioci Prnjavora i opštine Centar  Sarajevo, kao i korisnici ovih  sredstava potpisali su ugovore. Vežu nas multietičnost i prjateljski odnosi, rekao je načelnik Centra, Nedžad Ajandžić

„Uvijek se dobro osjećamo u Prnjavoru. Sa ovom opštinom sarađujemo nekoliko godina i ranije smo ih pomagali u raznim projektima, najčešće infrastrukturalnim“, kazao je Ajandžić.

Pored toga, ovim sredstvima biće izgrađena i bina pozornica u ukrajinskoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg, kao i centralno gijanje i i druga oprema u džematu u Konjuhovcima.

„ Vjerujem da će narednih godina i druge vjerske zajednice u Prnjavoru biti uključene u cijeli projekat“, kazao je glavni imam prnjavorski Fikret efendija Čelenka.

Doniranih 50.000 maraka usmjereni su na projekat podrške održivog povratka. Njime je obuhvaćeno i sufinansiranje izgradnje štale za Sabrudina Kvakića, kao i kuće za Elvira Zejnića. Novac će biti utrošen i na priključak na vodovodnu mrežu za kuću Emira Lugonje. Načelnici opština Centar i Prnjavor najavili su i bratimljenje ovih loaklnih zajednica koje će biti potpisano u septembru.

TV K3

14 Comments

 1. Hajd sada da mi neko objasni.Kako to da su Srbi ugrozeni u federaciji a sada pomoc Srbima u Republici Srpskoj tacnije Prnjavoru iz te kako nam kazu mrske federacije ili BiH ili od muslimana.Cak Dodik tvrdi da ne iskljucuje rat izmedju Srba i muslimana.Koje nas budale vode.

  • Nije a niti smije niko spominjati rat! ovo je politika. činjebnice sud a su Muslimani išćerali Srbe iz Federacije i oni su tamo na nivou statističke greške! Takvo nam je stanje to su željeli ovi ,,mirotvorci,,sa zapada.Ovo je podla politika!

 2. У “окупирадном” Сарајеву било је преко 120 логора за Србе, многи чак и у приватном власништву! У једном од њих “пјевао” је и познати Славко Јовичић Славуј, прво противник а послије познати члан СНСД-еа, делегат у НС БиХ, из редова српског народа.
  Процјена је да је у Сарајево живот изгубило преко осам хиљада Срба, о чему је више истраживао проф. др Миливоје Иванишевић. Он је дошао до поименичног списка од 7.428 жртава. Наравно, за српске жртве, нико није одговарао. Били су легитимна мета “бранитеља” Сарајева. ОВДЈЕ:
  http://www.posavskenovosti.com/component/k2/item/2018-predstavljena-knjiga-dosije-sarajevo-milivoja-ivanisevica-foto

  Сва насеља око Сарајева била су српска, катастарски и по попису становништва. Данас су Срби у мањини, готово као статистичка грешка. За то стање велику заслугу има “српски политичар” Момчило Крајишник, и сам из Забрђа, Рајловац. Мислим да је у питању општина Нови Град Сарајево.

  Дарко Томаш је брука од начелника. Није зрео да води ни сопствено домаћинство. Неспособан је, без ауторитета – Нула.

  • Mi u Sarajevu oni u Srebrenici i sta je sada rjesenje da to ponovimo.Spominjes da je Momo Kraisnik odgovoran za stradanje Srba pa zasto ga sada vlasti Srpske ne uhapse i osude.Protivimo se Haskom sudu sto su njega i druge osudili.

   • @ Istina i laz

    Теби би било далеко боље да се уопште не појављујеш на Прњавор.Инфо! Далеко си паметнији када ћутиш и не пишеш глупости, јер не разлукујеш “истину од лажи”, све си нешто помијешао и побркао, а хтио би да оставиш утисак паметног коментатора. Укратко, о чему се ради:

    Прво; не разликујеш Сарајево и Сребреницу. У Сребреници су “браниоци” БиХ већ 1992-93.године побили преко 3.200 Срба, углавном жена, дјеце и стараца, и једног броја војно способних припадника ВРС. Те жртве нико не спомиње, као да се нису ни десиле. Да би ствар била још (не)јаснија – има, остало је записано и снимљено хвалисање џелата Орића јер је написао књигу и оставио тонске записе, као доказ поколењима о његовом јунаштву против невјерника! Само у Сарајеву поименично је, проф. др Миливоје Иванишевић, утврдио 7.428 српских жртава. По свирепости био је, већ у почетку вјерског рата, 2-3.мај 1992.године, када је нападнута колона ЈНА. Том приликом су убијена 42 припадника ЈНА, око 70-ет их је рањено, а преко 200 припадника је заробљено. Тај чин је био, врло јасан сигнал, осталим Србима шта их чека! Понор јама Казани радила је читаво вријеме рата – прогутала је многе само зато што су Срби, као и касарна Виктор Бубањ – посебно позната по свирепости и иживљавању над Србима, али и други логори сви – само за Србе.
    Ови из Федерације воле и штују толико Србе да је то чудо невиђено. Нарочито их воле ако су обезгављени, још боље ако су под земљом, или – у најгорем случају, протјерани.
    Момчило Крајишник; одвратан тип, пријератни лопов и осуђеник, читаво вријеме рата био је у контакту са својим јараном Изетбеговићем! Играч је и послушник оних који су све ово замутили. Треба погледати само његов интервју са Сенадом Хаџифејзовићем, на интернету, и ништа више. Сенад, антисрбин од главе до пете, надмоћно се игра са великим “политичарем”, Крајишником.

    Донација општине Ценар Сарајево општини Прњавор: Прво погледај, одмјери и анализирај слику дочека “побратима” из Сарајева. Томаш руке шири, у лице се љуби и за јуначко питају се здравље! Побратим нема времена ни да обуче капут, чека га особа коју српске жртве не занимају. Не само они у Сарајеву, већ и у Сребреници, Зеници, Брадини, Купресу, Сијековцу, Тузли, Горажду, Коњицу, Чапљини, Петровцу, Јајцу, Мостару…
    Брига Томаша о Србима, проблемима и њиховој будућности, о нашој дјеци и будућим генерацијама. Важно је да се дјечко дочепао општинског буџета, да га користи како он сматра да треба и умије, да се крије иза скупштинских одлука и оно најважније – да никоме низашта не полаже рачуне! Уз све то не би било на одмет какав станчић или некретнина у Новом Саду, Будви, Бечу, или Београду. У Бањалуци већ има, бар тако кажу…

    • @7,482.U toj koloni u Sarajevu je bio moj rodjak koji se ranjen izvuka.Poslije oporavka se ponovo pridruzio VRS.Sada nema posla i nikakva prava ja sam mu morao skoro da pomazem.Da napomenem i jos jednog bliskog koji je morao da doktoru plati preko 1000 maraka da ga primi na operaciju.Pa borca ustavlja policija i izmislja prekrsaj i kaznjava ga.Onda borcu RS gastarbeiter zagradi prilaz kuci tako da borac ne moze da pridje kuci nakon 30 godina.Pa borca izbacuju sa posla i zapisljavaju Snsd -eovog poslusnika.Nisam ja birao ovu bagru i ja sam im se zamjerio pa zasto me izbjegavaju.Javno sam 98 na jednom stranom radiju osporavao genocid u Srebrenici i navodio stradanja Srba prije tog desavanja u Srebrenici.Cak i cifru od 8 pa cak do 12 hiljada stradalih muslimana osporavao jer mnoge zrtve su pale u borbi.Navodeci cak da su mnogi umrli prirodnom smcu prije tog desavanja pa se onda stavljaju na spisak od 11.do 13 jula 95.

 3. Postovani gospodine Tomas !
  Mozete li dati informaciju ko i kad je donio odluku da se Prnjavor pobratimi sa Sarajevo Centar. Ko je to odlucio?

  • Nema te odluke. MZ Prnjavor se samo čini mise 1992 godine(nisam siguran) pobratimila sa MZ Budisava!

   • Додикови издајници,шта је ту чудно што се сада и братиме,
    када су они са муслиманима (потурицама) одувијек у коалицији

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*