OPOZICIJA VLADA NA LOKALU! Nakon izbora u Srpskoj, vladajuća opcija u sve više opština gubi podršku

Ono što je proteklih godina bilo nezamislivo na političkoj sceni RS, a to je da SNSD gubi većinu u skupštinama nakon formiranja istih, sve češća je vest sa terena.

Tako je SDS nakon održanih lokalnih izbora, i već na papiru formiranih skupštinskih većina, “okrenuo” u svoju korist skupštinke većine u bastionu SNSD Derventi, ali i u Prnjavoru, Višegradu, i Šamcu gde su i načelnik i čitav NDP prešli u SDS.

Nemanja Vasić, član Predsedništva SDS, kaže da nastavljaju sa radom na terenu i uskoro se mogu očekivati nove skupštinske većine u RS na čelu sa SDS, a da SNSD ide u opoziciju.

– SDS sad ima načelnika ili većinu na koridoru od Banjaluke do Bijeljine u čak 11 opština – ističe Vasić.

On kaže da je to rezultat konsolidacije stranke koja traje već četiri godine.

– Na terenu imamo pad SNSD, a rast SDS. Većina manjih stranaka nam prilazi jer je SDS ubedljivo najjača opoziciona stranka – ističe Vasić.

On kaže da se u SDS vraćaju i oni koji su ranije otišli jer su bili nezadovoljni određenim odnosima i ljudima u stranci.

– Politika koju sad vodi SDS je otvorila vrata mlađim ljudima i povratku uvaženih članova SDS. Otklonili smo mnoge probleme u stranci, a ojačali Prnjavor, Laktaše i Prijedor. Iako smo izgubili nekoliko poslanika u procesu konsolidacije ostaje zdravo tkivo koje će jačati SDS. Pokazali smo da nismo stranka koja želi da ima posla sa mešetarima i idemo u pravcu podmlađivanja stranke – ističe Vasić.

Velizar Antić, politički analitičar, kaže da nije iznenađenje što se u mnogim opštinama u RS okreću skupštinske većine i SNSD gubi vlast, jer su protekli lokalni izbori pokazali da postoji nezadovoljstvo građana i da žele promene.

– To se najbolje videlo u Banjaluci i Bijeljini. U Banjaluci, koja je bastion SNSD, došlo je do promene vlasti posle 20 godina. To je bez imalo sumnje veliki udarac za SNSD. Takođe, politika kupovine političara, poslanika i načelnika je pretrpela veliki udarac u Bijeljini, gde je narod poslao poruku da se ne može trgovati sa njihovom voljom – poručio je Antić.

MALE PARTIJE

VELIZAR Antić kaže da, u suštini, politika koju je vodio Milorad Dodik i SNSD u ovom trenutku dolazi na naplatu na lokalu.

– Oni su napravili veliki broj malih političkih partija i tako su želeli da ih lakše kontrolišu. U ovom trenutku su upravo te male političke partije one koje kontrolišu i ruše SNSD na lokalu – kaže Antić.

Novosti

7 Comments

 1. “Два добра иду заједно,два лоша у коалицију”

 2. Ovo je odlicno samo da se i dogodi kako treba jer ovo je neki pocetak samo. Opozicija u kojoj ima dosta i Bosnjaka i Hrvata je prava opozicija i treba da pobjedi. Pobjeda Draska je veliki dobitak za svu BiH samo se bojim da mu nije namjestena pobjeda ali nema veze , čovjek radi najbolje stvari za sve Bosance i pokazuje da su nam fakulteti bespotrebi osim možda medicinski ali ne mora ni on da bude…. Hvala opozicionarima koji su nakon razarajuceg rata ipak uvidjeli da se mora zivjeti sa komsijama Bosnjacima i Hrvatima i da mora biti samo potpuno jedinstvena BiH bez entiteta, kantona, distrikta! Samo jedna potpuno jedinstvena BiH je garant opstanka njenog bosanskog naroda! Svi smo mi Bosnjaci! Veliki Pozdrav za Nemanju!

   • za Nismo Naivni, očekivao sam takav odgovor jer vam poznajem loš mentalni sklop! Ako sam rekao istinu onda sam član SNSD !? Manemoj! Prije bih skočio u Dunav nego bio član SNSD ! Takvima će Dodik i njegovi da vječno vldaju ali nismo mi i opozicija dodik !! Takvi kao ti bi i jare i pare i ebali se ali da van ne udze! Uskoro ćeš sam sebe demantovati i vidjet češ da je istina ovo što sam rekao pa taman ja bio SNSD, uf nikad ne bilo! I kad konačno oformimo BH većinu od opozicije iz manjeg bh entiteta i stranaka iz federacije ti nećeš vjerovat da je to tako kako jeste! SREĆA JE PA SE TAKVI NIŠTA NE PITAJU !!!!!!!

  • Niti su Srbi Bošnjaci niti su Bošnjaci Bošnjaci. Vaše dede unazad par generacija bili su Srbi ali ste to naravno zaboravili! Odakle vam prezimena ić??? Ko je bio Mehmed Paša Sokolović??? Je li i on bio Bošnjak???
   E od takvih ste vi nastali. Pričati o budućnosti Bosne može samo budala. Nema ni najmanje šanse za opstanak. Suštinski ne postoji ni danas osim samo na papiru!

   • za @ Takvu tvoju Bosnu Obelixe možeš samo da sanjaš! Stalno ista priča koja nema vezu sa vezom,šta ako smo bili što ti kažeš kad to nismo već nekoliko stotina godina?! I vi Srbi prije prelaska na krščanstvo ste bili rodnovjerci. Bili ste pripadnici staroslovenske religije! Bitno je da nas vjerno slušate! Uskoro ćeš da vidiš!

 3. Sad ce po starom dobrom pravilu vecins odanih i onih koji su pravili SDS i odrezali ga kako tako u zivotu da budu pomjereni u stranu jer se moraju uhljebiti koalicioni preletaci i oni koji su juce usli u stranku jer oni imaju svoju cijenu…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*