OO SNSD Prnjavor: U MZ Štrpci za četiri godine uloženo preko milion KM

Предмет: Одговор на саопштење за јавност Савјета мјесне заједнице Штрпци, од 04.09.2020. године.

Као што смо већ и навикли, како нам се избори приближавају, могу се очекивати саопштења за јавност, а све у циљу прикупљања јефтиних политичких поена.

Наш одговор на све прозивке биће инфраструктурни пројекти који су већ урађени и који остају иза нас и који ће бити урађени до краја мандата.

Конкретно у Мјесној заједници Штрпци у претходне 4 године, за вријеме мандата начелника општине Дарка Томаша у инфраструктурне пројекте уложено је преко милион марака, то јест 1.173.051,63 КМ.

Поређења ради, у мандату Синише Гатарића у МЗ Штрпци уложено је 337.532,27 КМ.

Износ од 1.173.051,63 КМ, уложен је у сљедеће пројекте:
– 610.000,00 КМ – Реконструкција локалног пута 1. реда, пут од М16.1 Штрпци-Стара управа-Мамутовац
– 262.000,00 КМ – Реконструкција локалног пута 2. реда, пут од М16.1- Рибњак-Томићи-Мусе-Ружевци, дионица Бокури-Чавићи
– 96.873,77 КМ – Реконструкција локалног пута Трњани-Парлог
– 67.097,59 КМ – Водоснабдијевање насеља Штрпци
– 50.000,00 КМ – Реконструкција локалног пута 2. реда, пут од М16.1 Рибњак-Томићи-Мусе-Ружевци-Р474, дионица Бокури
– 26.648,21 КМ – Игралиште „Рибњак“
– 24.233,51 КМ – Посипни материјал
– 7.008,30 КМ – Интервентна санација клизишта на локалном путу М16.1-Трњани(Тривичевићи)
– 6.914,70 КМ – Интервентна санација клизишта на локалном путу Глоговац-Трњани-Беговци, локација Васићи
– 6.735,22 КМ – Израда потпорног зида контрарезервоара у Штрпцима
– 5.814,67 КМ – Санација мокрог чвора на објекту ОШ „Бранко Ћопић“- подручно одјељење Штрпци
– 4.843,80 КМ – Земљани радови на локалном путу Бајићи
– 3.197,06 КМ – Набавка и монтажа расвјетних тијела
– 1.684,80 КМ – Санација локалног пута Мусе-Видовићи

Тренутно се ради на рјешавању највећег проблема МЗ Штрпци, а то је водоснабдијевање, гдје је вода већ стигла у Штрпце, тачније до Старе управе.

Што се тиче продаје земљишта за изградњу одлагалишта за отпад у МЗ Штрпци, одговорно тврдимо и увјеравамо вас да неће бити дозвољена изградња одлагалишта за отпад или било чега сличног што би могло да наштети еколошком систему и здрављу наших грађана.

Такође, поводом одлагања грађевинског отпада у ријеци Укрини, надлежни органи су одмах по пријави, поступили у складу са законом и наложили уклањање грађевинског отпада из ријеке Укрине и казнили извођача радова, док се на санацији и спречавању урушавања моста интензивно ради.

ОО СНСД Прњавор

19 Comments

 1. Ако могу да исправим нетачан навод.

  Није
  1.173.051,63 КМ. већ
  1.174.051,63 КМ
  уложено у МЗ Штрпци.

  Овдје мислим на 1000 КМ што је добила пјеваљка.

  Није уреду да ту директну инвестицију из Буџета општине не споменете!

  Хвала

  • Njih dvoje navodno žive u gradu u drugoj kuci od malog tako da to ne spada u strpce… A posto je mali napravio drugu kucu sebi u strpcima i ako ode dole mozda ona dobije i tamo nesto pa bude za mz strpci… Osim ako se ne presele u ratkovac jer sam cula da su i tamo kupili neki plac i kucu staru…haha…treba im pomoci nemaju…mozda onda ratkovac bude dobio pomoc.. Tesko njima ona radi 3 dana sedmicno nosi kuci po 1000 km za vikend a on radi u posti… Mogli su sami placati pjesme… Ali poslije su snimali dalje izgleda ljudima trebao pocetni vjetar u ledja…
   Sve u svemu nije red da se pomaze nekome ko ima 4 kuce i stan voze audija i slicno… Ja tako mislim

   • Evo ja ih znam oboje. Daria znam od malena, a Slavicu znam sa facebook i od kada se udala za Daria. Mislim, da je posteno da dobiju 1000 KM kada se gleda sa tacke gledista da treba nekom djetetu, nije, ali isto tako trebate znati da su mnogi dobili pomoc od raznih stranki i onda te pomoci prokockali ili placali kockarske dugove. Samo to nije bilo toliko udarno, jer ne smeta prezime kao sto smeta Habijanec. Meni licno nije bitno ni to prezime, ali ni politika. Samo zelim da kazem, cesto citam komentare o njima kao da su uzeli milion, kao da su bili nekoga. Sa moje tacke gledista to nije nista strasno. Slavica je radila i prije, ali nakon te pjesme, počela je da radi još više, počela je da plaća sama uplaćuje staž i više nije na birou. Za naše standarde zarađuje iha – ha. Odradila je niz humanitarni koncerta od mojih je jedan onaj za Dijanu iz Strbaca, gdje prikupljeno oko 11.000 za lijecenje tesko oboljele majke 3 djece. Organizator tog koncerta je bio upravo Dario. Odradili su humanitarni koncert za samohranog oca, Milorada Popovica.
    Drugo, Dario nikada nije bio ni na jednoj listi, a niti ce biti. Momak nije za toga posla, samo je tu jer poštuje te neke svoje drugove, tipa Djukana. Koje ja licno ne poštujem.
    Ja sam mu komšija, tako da su sve ove informacije provjerene. Nemam nista protiv njih, a nemam razlog ni da ih hvalim, a jos manje branim. Samo, smarate po malo.

   • Ma mali je rodjen pod srecnom zvjezdom pa radi sta hoce i kako hoce… Ta njegova je prije pjevala ovuda po slavljima i grlili je djedovi i slinili za 10 km a sada misli uhvatila boga da muda sto se sa malim spetljala… Kako ona snima pjesme? Jos ima puno pregleda ja ne znam ko to slusa.. I daju pare da se pjeva to … Budale.. A mali ds rasprodaje sto je caca uzeo moze da zivi a ne da pomoc se uzima iz opstine. Sve u svemu oni se nasli a mi lajemo ali i treba da lajemo jer sa kerovima kereci.. Nisu to ljudi

  • Volio bih da vidim podatak koliko je novca za spomenuti period uloženo u Gornje Vijačane.
   Ukoliko niste znali i ovo selo se nalazi u opštini Prnjavor.

 2. A načelniče šta je sa Prosjekom i Hrvaćanima ?
  Bar se udostojite pa se javite na telefon, kad već ne dolazite osim pred izbore

 3. Onda i ne čudi da je Darko pomeo sa više od 5.000 glasova onog Gubitnika Sinisu! I već ga otjerao u političku penziju, na Gibitnikovu ličnu stetu, a na radost, korist i interes svih stanovnika Prnjavora. I dijaspore!…

  • Dijasporu odbi,da nam je bil dobro i da je drkic nesto napravio za nas,mi bi se vratili,medjutim,ti pisi samo u svoje ime gubitnice

   • Veću glupost u životu nisam čuo. Pa vi koji ste otišli odavdje ne treba ni da se vraćate. Vjerujem da ste svi otišli zbog Darke, pa za šta vam sve čovjek neće biti kriv. Ja ne mogu sad da zaspim, mislim da ja načelnik kriv za to. Najgori su mi ti koji odu odavdje pa onda samo pametuje po netu, inače su svi inteligentni malo reći, koificient inteligencije ravan sobnoj temparaturi.

 4. “Pola pije, pola Šarcu daje”! E tako to i de u SNSDu lapo-lapo.Lopovska podla!

  • ???? Pa covjece jesi toliko glup ? Pa ni zamjenika sebi ne smije izabrati a kamo li sta drugo ? Zar si slijep ?

 5. Prestanimo da komentarisemo Tomasa,to je covjek koji mora da slusa i nista drugo….pa cak ni zamjenika svoga nije sebi moga izabrati vec mu naredili….zetovo telence 🙂

 6. Jel u taj milion i rusenje skole i bacanje u Ukrinu?
  Samo su Crveni Kmeri rusili skole i narod tjerali u logore.

 7. I sta cemo sada, Vedrane Lepiru?
  Hoćemo i sada navesti ko je odgovoran i zasluzan za sve odrađeno? Hoces i sada insistirati o imenovanju odgovornih?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*