27 Comments

 1. @Milan… Sve dok ne piše punim imenom i prezimenom ko sam, ništa vam ne znači to što vi “znate” tako da…Kao što vidim ni ti nisi napisao puno ime i prezime, kao i niko ovdje, čast izuzecima.. Mani se ćorava posla. Da li sam ja ufuran ili ne, nebitno je, ovdje se radi o čeinjenicama. Bolje reci šta misliš o ovim kriminalnim radnjama bivše vlasti u Prnjavoru na čelu sa SDS-om i Sinisom Gataricem.. Sta mislis o ovoj nedorasloj i nezreloj politici čije greške se skupo plaćaju i 8 godina kasnije?

 2. Marsovac tvoj SDS će doći na vlast u Prnjavor isto kada dodju marsovci u Prnjavor! Na sledećim izborima proći ćete još gore nego na ovim zadnjim!

  • Možda hoće a možda neće. Vidjet će mo.
   Sjećam se Dodika u Skupštini RS kada je rekao Stanivuković istu stvar.

 3. Ljudi, budite realni. Kakve press konferencije? Priča tu 6 minuta, a nista konkretno rekao nije. Pogledajte samo ove likove iza njega. Ziva spadala.
  Sds kao stranka ne postoji vec godinama. Pdp je trenutno najjaca opoziciona stranka u RS i niko osim njih vise se ne moze smatrati velikom opozicionom strankom, kako u RS tako i na lokalnim nivoima. Pa u koliko je gradova nacelnik neko iz SDS, koliko su uspijeli postaviti svojih kandidata za nacelnika? Sarovic nije pobjedio u svom rodnom mjestu, na svom glasackom mjestu, Govedarica bio kandidat za predsjednika RS pa sljedece izbore kandidat za odbornika? Gdje su Aleksic, Gataric i ostalu Darkini protukandidati danas na politickoj sceni? Petrovis nosilac liste dobio manje glasova nego petoplasirani na listi SNSD-a.. Ljudi su sa 600 glasova prolazili za odbornika u sds-u a prag snsd-a je bio 900… Kada pdp shvati da im ne treba mrtvi sds i odjebe ih, sto ce biti veoma brzo, sds je zvanicno mrtav.

  • SDS je i dalje najjača opoziciona stranka u Republici Srpskoj kao i u Prnjavoru sa 9 odbornika. PDP nema ni jednoga. Načelnici i gradonačelnici koji dolaze iz opozicije su 90 odsto iz SDS. Što se tiče broja glasova za odbornike, tačno je da je više glasova trebalo za prolaz u SNSD s obzirom da su dobili i najveći broj glasova na izborima. Sa druge strane, znamo kako su pojedini odbornici imali toliki broj glasova, isto kao Vulićeva u Doboju. Dakle dopisivanje. Koliko ja znam Aleksić je predsednik Izvršnog odbora SDS Prnjavor i verovatno kandidat za poslanika u NSRS sledeće godine.

   • Pa, nije neki uspijeh biti najveci u opiziciji, kada drzis 3 grada u kojima imas nacelnika, ali nemas ni skupstinske vecine. Bez pdp-a nista.. Sds mrtva stranka. Sarovic ce dokrajciti stranku to je evidentno..

    • Moraš se bolje informisati kada daješ komentar. Da li je SDS mrtva stranka ili ne, to će mo videti tek za 6 do 8 godina. Ali se ovde ne radi o SDS, ovde je riječ, da SNSD sledeće godine gubi izbore. Gradjani će srušiti režim predvođeni opozicionim strankama, a koja će to biti najjača opoziciona stranka nije ni važno. Bitno je da ova nakaradna vlast ode. Nemam ništa protiv da to predvodi Draško Stanivuković.

   • Pa vi iz SDSa samo mozete i biti “kandidat” i nista vise..Jer sve posle izbora se kod vas svodi na “cestitamo protivniku na zasluzenoj pobjedi, narod je tako rekao” ili eventualno “evidentna je kradja, zalicemo se CIKU” … preko 15 godina nisam cuo recenicu “narod je birao nas, zasluzeno smo pobjedili na ovim izborima” i slicno.. Jer vi za pobjedu ne znate i necete znati dugo… Drasko ima Banja Luku kao nacelnik, ali nema nista od te titule kad mu je skupstinska vecina uvjerljivo Snsd-ova! Da sps nije izdao Dodika, ne bi ni to imali..A i on je iz PDP-a o cemu upravo pricam..
    Vuliceva je ponovo dobila izbore, kao i Jerinic kao i Grujic u Srebrenici… Vise dobije nacelnika snsd na ponovljenim izborima nego sds na regularnim u svim opstinama..haha.. kao sto rekoh kada Stanivukovic i Borenovic odjebu sds, vi ste politicki mrtvi..
    zar vas nije sramota one prepiske iz grupe sds-ovih posmatraca sa izbora u Doboju, gdje odbornik sds Prnjvor Brane Petrusic kaze “ajmo kuci ovo je katastrofa”…
    pa cenzus niste presli, molili ste za 12 glasova da prodjete cenzus… Sto se prnjavora tice, da Darko nije otisao 2012 i da je bio kandidat, ne bi dosli na vlast 16 godina u Prnjavoru…
    Jos kad krenu afere Nemanje Vasica koje ce biti uskoro iznese, bice veselo..

    • Od 1997 godine, odlaskom iz SDS Biljane Plavšić i osnivanjem prve stranke koja je proistekla iz SDS pa do danas iz SDS je nastalo 12 stranaka. A SDS još postoji i ne samo to, već je najjača opoziciona stranka.
     Možeš samo da zamisliš šta će da se desi kada SNSD izgubi izbore, ta stranka više neće postojati. Ne da će se raspasti već će nestati sa političke scene iz više razloga.

     • Nećemo o tome šta bi bilo kad’ bi bilo i ako bude. Trebamo da gledamo šta je sada i kako stvari stoje. Trenutno je SDS mrtva stranka, da li će doživiti svoje vaskrsnuće, teško. Mirko Šarović je došao na Titanik koji je već vidio ledenu santu, ali nije ništa uradio da je izbjegne i samo je ispao kapetan broda koji tone. A biti kapetan broda koji tone, nije neki uspijeh. Najveći problem opštinskog SDS-a kao i Republičkog je što drži na čelu stranke ratne profitere koji na to još vode veliku antisrpsku politiku.
      U Prnjavoru je Nemanja postavio mlade momke za kandidate, koji možda i nemaju mrlja u karijeri,ne jer je vjerovao u njihov uspijeh, već jer je svjestan svog neuspijeha eventualnim kandidovanjem. Da ne pričamo o tome kako odnosi unutar Prnjavorskog SDS-a na reklaciji Mektić-Vasić-Stanić, nisu dobri godinama.
      Šta će biti sljedeće godine na izborima, vidjećemo, pred nama je. Veoma lako je moguće da dođe do pada SNSD-a, ali to neće dovesti do pada Milorada Dodika. Sam Dodik je najjača politička ličnost koja se pojavila na ovim prostorima poslije Tita, tako da on može iznijeti izbore kao samostalni kandidat, a ne uz dodatnu podršku koalicije i SNSD-a. Kada kažem da je moguće da dođe do pada SNDS-a, mislim da gubitak one pozicije za koju se ne bude kandidovao Milorad Dodik, što će prema svemu sudeći biti Srpski član predsjedništva BiH.
      Samo, treba znati da je do izbora ostalo godinu ipo dana, a da trenutna nada opozicije, PDP-ov ponavljam PDP-ov, Draško Stanivuković nije baš krenuo pravim putem, jer se bavi svime osim posla gradonačelnika. Od obećanog besplatnog prevoza, udzbenika i sličnih stvari nema ništa. Sve što vidimo je punjenje ličnog ega, koje narod prepoznaje.
      Imam pouzdanu informaciju da je prije 2 sedmice bio kod Viškovića na sastanku gdje tražio da Vlada finansira besplatne udžbenike i gradski prevoz, koji je on obećao. Naravno, nakon što je odbijen, shvatao je da je iznio niz obećanja koja se ne mogu ostvariti iz budzeta grada Banja Luka, krenuo je sa pričkom rušenja restorana “Kajaka”. Kao što vidimo i ta priča mu je pala u vodu i ne dešava se ništa. Njegova pobjeda na izborima u Banja Luci je najbolji potez za nadolazeće Republičke izbore, jer će se pokazati sva njegova nesposobnost. Što se tiče Jelene Trivić, do sljedeće godine ona je član SNSD-a. Ako do izbora SDS ne promjeni ni predsjednika i podpredsjednika stranke, koji nisu u stanju dobiti izbore na svojim glasačkim mjestima, slijedi doživotni pečat SDS-a u knjigi umrlih. Samo da te napomenem da ste bili euforični i prije lokalnih izbora, pa izgubi Aleksić sa 4500 glasova razlike. Kao što se već pročulo, Darko Tomaš više neće biti kandidat, ali u koliko dođe njegov brat Dalibor i postane kandidat, opozicija u Prnjavoru ne treba izlaziti na izbore.
      Što se mene tiče, mogu se mijenjati stranke koliko žele. Ja sam se ostvario i uspio. Ko god došao na vlast, ne može mi srušiti ono što je već obezibjeđeno.
      Samo upamti da je SNSD najduđe vladajuća politička stranka od postanka RS-a.

      • Iznio si par netačnih tvrdnji. Pod jedan:Aleksić nije izgubio sa 4500 razlike, nego sa 2600.Dodik poslije Tita nije najjača politička ličnost na ovim prostorima već Aleksandar Vučić. Jedino si upravu, da je SNSD najduže na vlasti od nastanka RS, što se i vidi po standardu građana, kriminalu i korupciji. Tvrdnja da SDS vodi antisrpsku politiku je u svrhu dobijanja poena na patriotizmu, što Dodik vješto koristi i na tome mu skidam kapu.

       • A jesili ti čuo kad je ujko Mirko izjavljivao d aje protiv referenduma isto kao Živković vođa SDA. A jesi čuo Meketala šta priča o Srebrenici i kako pljuje po VRS-e a on par puta odveo vod policajaca na ratište i oni su koji odlučuju u SDSu- Naznačio sma ti jado par stvari. nemam kada više tebi nabrajati!

        • A jes ti čuo da je Dodik ukino vojsku, carinu, govorio da je u Srebrenici bio genocid, da su KARADZIĆ i Mladić ratni zločinci, da kome se slavi Slava neka ide u SDS… Itd itd. Ne da mi se više seljo nabrajati. A da Mektalo je bar odveo tu jedinici na ratište kako ti kažeš par puta a Dodik švercovao Cigare marke Ronhil. Seljo Dragane.

         • Šgavče jadni! Srpsku Vojsku je predao Selmi Cikotiću na komandu Dragan Travič, proklet bio, meketelo je odveo vod policajaca na ratište i sad radi za Engleze a nama prodaje patriotske priče njer je ucijenjen. Dodik je švercovao pored cigareta i druge robe za vrijeme rata kao i ostali. Moglo im se!

       • E moj Boze, pa samo po tvojim komentarima i komentarima ostalih aktivista SDSa dovoljno govore. Ti hoces reci da je razlika od 2500 glasova u korist Darke malena? Pa ukupno je glasalo oko 15.000 ljudi. Ponovo ti kazem, mrtva ste stranka.

        • ”Istina” u pravu si.. Razlika je 2500 glasova ili duplo veca nego sto je predsjednik SDS-a Prnjavor Milan Petrovic imao glasova.. Pa tek svaki sesti clan stranke je njemu povjerio glas… Toliko o njegovom autoritrtu unutar SDS – a….

         • “Dobro informisan” pa naravno. Napisao sam već gore. Nemanja Vasić je shvatio da su izgubljeni izbori neuspijeh, ali je mnogo veći neuspijeh i harakiri izgubljeni izbori u slučaju njegove kandidature. Nije bila riječ o nikakvom pomkađenju stranke, to je samo “maska” za javnost, već se veliki šef sakrio iza ovih mladih momaka. Petrović je kao nosilac liste, dobio manje glasova od šestoplasiranog na listi SNDS-a. Imaju kandidate koji su prošli sa 600 glasova. U SNSD-u je prag bio 900 glasova, a skoro svi na listi su imali tih 600, što je kod njih bilo dosta za prolaz.
          SDS je ponovo izgubio u Štrpcima za poziciju načelnika. Totalni kolaps su doživili i kada je u pitanju bitka za odbornike. Istina je da SNDS nema ni jednog odbornika iz Štrbaca, ali je imao samo dva kandidata i oba su imali više glasova od jednog jedinog SDS-ovog kandidata iz Štrbaca, koji je prošao. Nemanja je imao dobru ideju, da pokrije čitave Štrpce kao glasačko tijelo svojim kandidatima i poveže glasove, ali mu nije prošlo i od 4 kandidata Štrbačana + poštara koji godinama radi u Štrpcima, progurao je jednog jedinog kandidata i njega jedva. Na sastancima prije izbora je govorio da moraju proći sva 4 kandidata iz Štrbaca, što nije prošlo, te je dozivio blagi nervni slom po završetku izbora i preliminarnih rezultata. Ne mozes ti usloviti ljude po drugim MO da glasaju za koga ti hoces. Mrtva su stranka, kao što rekoh.

          • Ajd bolan nemoj se više blamirati. Znamo kako se zoveš i prezivaš pa ti ne možemo ni zameriti što si se ufurao ovoliko sa komentarima. Lp

 4. Poznavajući Petrovića, ne verujem da je citirao Nemanju.Naprotiv,smatram, da bi ponekada treba poslušati Vasićev savjet. Što se tiče opstruisanja Gatarića u Vijačanima, to je čista glupost, laž, izmišljotina.. Ljudi oko Gatarića koji su ga i doveli u stanje, da izgubi sa 5000 glasova razlike.

 5. Ne prica Petrovic nego citira Nemanju… A ova grupica je jedino u stanju da hijararhijski citiraju Petrovica.. Siguran sam da dvojica od ove trojice nisu dali glas na izborima Petrovicu a on nije dao ni jednom.. Isto kao sto je opstruisao i Gatarica u Vijscanima…

 6. Kao prvo moram, da pohvalim sam čin održavanja preskonferencije za štampu SDS Prnjavor,iz razloga što to u ranijem periodu nije bilo praksa. Samo održavanje konferencije, predpostavljam, da za cilj ima upoznati javnost opštine Prnjavor o samom radu SO Prnjavor ali i o radu kluba odbornika SDS.
  Nadam se, da je SDS Prnjavor napokon shvatio, da se Načelniku Darki Tomašu ne može verovati, a što je na neki način i Petrović potvrdio na konferenciji, a tiče se zaključaka oko problema ribnjaka. Verujem, da u budućnosti SDS neće praviti slične gafove i podržati zaključke Tomaša. Ne bi bilo ništa neobično, da se podrži nešto korisno za stanovnike naše opštine ali da je to iskreno od strane Tomaša. Tomaš je još jedanput pokazao da je veliki manipulator, a ljudi iz SDS, da su poprilično naivni, verujući iskreno u ono što im je TOMAŠ prezentovao u zaključcima.

 7. Standardna jalova priča. Nismo mi zaboravili kako ste vi upravljali budžetom. Nijedan projekat niste završili. Hajde Petroviću makni se, bolje ti je. A i ta grupica iza tebe, zar to da vodi Prnjavor?

  • Za Janka. Naravno da će oni voditi opštinu. Mladi, obrazovani, vrijedni i pošteni. Zar treba da ju vode Goran Slijepčević-Brbljo, Bogdan Nikolić…

   • Nisu sporni ovi omladinci iz SDS-a ali je spran njihov ,,tata,, koji njima kroji zlikovačku kapu. Stari kradljivac iz kulisa kroji planove kako če upravljati omladincima ako dođu na vlast!

    • Za nesu
     Nije SDS kao SNSD da svi slušaju velikoga “tatu” ili velikoga baju u narodu poznatijeg kao burlu. Ali zato je SDS u krizi jer je demokratija u samoj stranci prisutna što po inerciji vodi do anarhije, dok je u SNSD diktatura do te mjere, kada bi “veliki tata” rekao da smo mi Marsovci, svi njegovi slijepi sledbenici, uključujući i ovoga našega nesretnoga pevača po mitinzima bi odmah rekli da smo Marsovci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*