Omladinski centar Prnjavor servis i jezgro za mlade

Svakodnevno u Omladinski centar dolaze novi mladi ljudi i to je ono što me beskrajno raduje, jer svaki omladinski centar treba da bude servis za mlade i jezgro gdje se oni okupljaju, rekla je Dajana Bašić, predsjednica Omladinskog centra Prnjavor, na obilježavanju tri godine postojanja ove organizacije.

Kako je istakla, na početku rada su imali viziju, želju i motivaciju, a kasnije su bili istrajni i željeli da stvore mjesto za mlade i kreiraju aktivnosti za korist zajednice.

“Zadovoljni smo gdje smo mi danas, ali zasigurno da to može mnogo bolje i da svakim danom postavljamo nove ciljeve, nove snove kojima težimo i maštamo i zasigurno mislim da ćemo to u nekom narednom periodu uspjeti da ostvarimo”, rekla je ona, dodajući da žele ostaviti novim generacijama da nastave graditi aktivističku priču mladih u Prnjavoru.

Posvećenost zajednici članovi Omladinskog centra Prnjavor pokazali su kroz šest realizovanih projekata, ali i oslikavanje murala u dvorištima prnjavorskih osnovnih škola, oslikavanje košarkaškog terena i izgradnju šaha na otvorenom.

“Nešto što je nas posebno istaklo u posljednje tri godine su panel-diskusije na razne društvene teme na kojima je bilo više od 800 srednjoškolaca”, rekla je Bašićeva.

Da su mladi iz Omladinskog centra učinili Prnjavor boljim i ljepšim mjestom, smatra gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš.

“Uvjeren sam i da su oni i dalje na početku. Na početku u smislu svih onih ideja koje imaju. Ponosan sam na ove mlade ljude, ponosan na sve ono što oni rade i uvjeren sam da za njih i njihove ideje najbolje vrijeme tek dolazi, a podrška lokalne zajednice za sve uspješne, za sve inspirativne mlade ljude koji znaju šta žele nikada neće izostati”, istakao je Tomaš.

Pored lokalne zajednice, institucija i mnogih organizacija, mladi u Prnjavoru od osnivanja Omladinskog centra imaju i podršku Međunarodne organizacije za migracije Bosne i Hercegovine.

“Nakon tri godine kontinuirane podrške Omladinskom centru u Prnjavoru raduje nas što možemo reći da je ovo jedna jako uspješna saradnja i mi smo u Međunarodnoj organizaciji za migracije jako ponosni što doprinosimo kreiranju boljeg okruženja za mlade u gradu Prnjavor”, istakla je Danka Božić iz Međunarodne organizacije za migracije.

U četvrtu godinu postojanja i rada članovi prnjavorskog Omladisnkog centra ušli su sa novim projektima, a kako kažu, sa svakim novim projektom žele donijeti nešto novo u ovu zajednicu.

“U implementaciji imamo projekat ‘Mala Evropa’, gdje se bavimo potpuno novom temom. Ovog puta, to je priča o narodima koji žive u Prnjavoru, o svim sličnostima i potencijalima Prnjavora, to jeste Male Evrope”, istakla je Bašićeva, dodajući da će kroz ovaj projekat dodatno promovisati Prnjavor.

Adnan Selimović – Nezavisne novine

2 Comments

  1. bratstvo i jedinstvo. Treba paziti da oni drugi ne prevare jer Srbe je lako prevariti u miru jer su previše opušteni u miru i nisu nimalo radikalni kao oni tamo što bi da mogu odmah počeli masakr nad srpskim narodom vadeći se kao bajagi na alaha i katoličkog boga. Srpska djeca ne uče ubij,ubij,ubij Srbina ….Možda je to dobro a možda i nije,možda nije dobro jer oni tamo kažu da Srbi uče to i još lošije-gore od toga…a oni što uče to je volja nekakvih zamišljenih bogova u njihovim telećim glavama…

    • srpska djeca ne uče ubij,ubij,ubij one druge jer to nije normalno i ne donose nikome dobro a drugima je sasvim normalno učiti kako je dobro ubiti bilo kog Srbina.Nakon toga išli bi oni i dalje ali se to ništa na njihovu žalost neće desiti! Njihovim mozgovima upravlja sam Đavo a oni misle da je to Bog i da Bog isto “misli” kako oni misle a najbolji im je za to dokaz neka našarana knjižurina tamo gdje ima napisano svega i svačega,od narodnih umotvorina,poslovica,nečega što je normalno u životu do raznoraznih švrljotina?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*