Oganizacija porodica zaroboljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prnjavor: Centralno spomen obilježje da bude u parku

Služenjem pomen parastos u crkvi Sv. Georgije u Prnjavoru i polaganjem vijenaca na spomeniku poginulim borcima iz grada Pranjavora, Oganizacija porodica zaroboljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prnjavor obilježila je svoj dan.

Oni su se zatim uputili do Gradskog parka, kako bi ukazali na potrebu izgradnje Centralnog spomen obilježja svim pognulim u proteklom ratu.

“Iz parka šaljemo jasnu, nedvosmislenu i jedinstvenu poruku, koja se ogleda u tome da je naša želja da se Centralno spomen obilježje izgradi u ovom parku, na ulazu u grad. U prilog tome ide i da se već nalazi u blizi spomenik poginulima u Drugom svjetskom ratu. Za realizaciju ove ideje, neophodna je volja Skupštine opštine Prnajavor i nosioca vlasti, i da se na nekoj od narednih sjednica donese izmjena odluke o izgradnji Centralnog spomen obilježja na Trgu srpskih boraca”, ističe Željko Kerezović, predsjednik Oganizacije porodica zarobljenih, poginulih i nestalih Prnjavor.

Iz ove Organizacije ukazuje, da to mjesto nije prikladno za spomenik iz više razloga.

“Smatramo da je u neposrednoj blizini veliki broj ugostiteljskih obejkata, ali i da nema dovoljno prostora, te da je u pitanju privatno zemljište”, navodi Kerezović.

U proteklom ratu poginulo je 626 boraca Vojske Republike Srpske sa područja opštine Prnjavor.

TV K3

1 Trackback / Pingback

  1. Dan nestalih RS | lpbr-Prnjavor

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*