Održana 13. konferencija beba

U predsjedništvo ovogodišnje „Konferencije beba“ izabrani su Milica Vranješ, Stefan Marić, Bojan Belenzada, Aleksa Mikić i Gavrilo Vukić.

Za roditelje i „najbebe“ danas je organizovan prijem, uručene su im novčane nagrade, kao i poklon paketi od Kompanije Leburić.

Opština Prnjavor već 13. godinu zajedno sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta organizuje ovu manifestaciju koja je opravdala svoje postojanje, budući da je dobra prilika da se promovišu natalitet i roditeljstvo. Ove godine imamo tri bebe, koje dolaze iz porodice sa po petoro djece, i ovi ljudi trebaju biti primjer svima nama“, rekao je načelnik Darko Tomaš, čestitajući bebama i porodicama koje su izabrane u predsjedništo.

Najmlađa beba je Milica Vranješ iz Prnjavora, rođena 25. juna ove godine, dok je najstarija, Stefan Marić, takođe iz Prnjavora, rođen 29. juna prošle godine. Bebe Bojan Belenzada, Aleksa Mikić i Gavrilo Vukić dijele „titulu“ bebe sa najviše braće i sestara.

Zbog aktuelne pandemije i ove godine „Konferencija beba“ organizovana je u drugačijim uslovima. Roditelji su elektronskim putem prijavljivali bebe, a pravo učešća imale su bebe rođene u periodu od 28. juna 2020. godine do 27. juna 2021. godine. Za izbor u predsjedništvo beba prijavljena su 23 mališana.

Opština Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*