Održan sastanak Smučarskog kluba “Prnjavor”

Dana 17.11.2018. održan je sastanak članova i simpatizera Smučarskog kluba „Prnjavor“ u prostorijama ski kluba.

Sastanku je prisustvovalo 20-tak ljubitelja zimskih sportova, među kojima i predsjednik Skijaškog kluba „Banja Luka“ Miro Baštinac i trener Mlađen Banović.

Ski klub „Banja Luka“ ima dugogodišnju tradiciju, veliko članstvo i infrastrukturu, i biće velika ispomoć u prvim koracima prnjavorskom ski klubu.

Na sastanku su dogovorene dalje aktivnosti na popularizaciji skijanja u našem gradu kao što su izrada promotivnih materijala, organizovanje skijaških izleta na naše planine i u inostranstvo, organizovanje treninga i obuka u prostorijama Ski kluba „Prnjavor“, priprema skija (brušenje, voskarenje,…) i mnoštvo drugih aktivnosti.

Takođe, u planu je organizovan odlazak na otvaranje skijaške sezone na Jahorini 13.12.-16.12.

S obzirom da se radi o sportu koji na prnjavorskoj opštini nema tradiciju, odziv zainteresovanih i dobra volja ljubitelja skijanja je zaista ohrabrujuća.

Dragan Dujaković, predsjednik Skijaškog kluba „Prnjavor“ je poželio da se djeca koja vole skijanje uključe u aktivnosti kluba, sa ciljem da se nauče osnove skijanja i da se oformi ekipa koja bi kroz koju godinu mogla da se takmiči sa mnogo većim klubovima koji imaju dugu skijašku tradiciju.

Gosti iz Banjaluke su naveli da je u toku prijavljivanje za odlazak na 7-dnevno skijanje u Austriji (11.1.-19.1.), u ski centar Sillian. Već nekoliko godina zaredom se organizovano odlazi u ovaj ski centar i iskustva su odlična. Svi zainteresovani se mogu informisati na tel. 065/518-933 i 065/605-403 (Ski klub „Banja Luka“).

S obzirom da se radi o sportu koji na prnjavorskoj opštini nema tradiciju, odziv na prva dva sastanka članova kluba i ljubitelja skijanja je zaista ohrabrujući.

U planu je izgradnja ski staze na Ljubiću, koja zavisi od mogućnosti otkupa zemljišta na planiranoj trasi.

Smučarskog kluba “Prnjavor”

6 Comments

  1. Hahahha majko moja. Gledaj elite Bijelić Vucenovic Rapic i ostala kompanija. I aad ce ovi dobijati pare od opstine. Sunce ti jebem ova trojica sto sam ih nabrojao mogu napravit olimpisku stazu a ovako ce uzimati pare od opstine.

    • Kako sam danas cuo u jednoj kafani zemlja koju treba da odkupe je nekim cudom u vlasnistvu dorata Mehtica a jedan dio u vlasnistu Dodinog pilota. Od tolikog Ljubića bas ti komadi zemljista su pogodni za stazu

  2. Мора да им се смучило нешто, па је и клуб смучарски.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*