Održan koncert povodom godišnjice Prvog srpskog ustanka

Članovi Gradskog kulturno-umjetničkog društva /GKUD/ “Pronija” iz Prnjavora sinoć su sa gostima iz Gradiške, Čečave i Prnjavora održali tradicionalni koncert, povodom obilježavanja godišnjice Prvog srpskog ustanka.
                                                                                                                                                                                   TV K3
Predsjednik Skupštine društva “Pronija” Milan Radulović rekao je Srni da im je od osnivanja cilj da sugrađanima poklone jedan ovakav koncert.
Foto: SRNA
“Izabrali smo godišnjicu Prvog srpskog ustanka kao veoma važan datum u istoriji srpskog naroda. Veliko nam je zadovoljstvo da smo tim povodom do sada ugostili brojna kulturno-umjetnička društva, domaća i iz inostranstva”, rekao je Radulović.
On je dodao da je na večerašnjem koncertu u Domu kulture GKUD “Pronija” predstavio izvođački, pripremni i pionirski ansambl, vokalno-instrumentalnu etno-grupu i mješoviti narodni i tamburaški orkestar.
Na koncertu su nastupili i KUD-ovi “Kolovit” iz Gradiške i “Dušan Stanković” iz Čečave, te Srpsko prosvjetno kulturno društvo “Prosvjeta” iz Prnjavora.
Predsjednik KUD-a iz Čečave Nataša Mastilović rekla je da imaju dobru saradnju sa društvima iz Prnjavora i očekuju uzvratnu posjetu na Međunarodnom festivalu folkora 25. aprila u Čečavi.
Ona je istakla da je KUD iz Čečave od obnove rada 2016. godine imao više od 200 nastupa u Republici Srpskoj i inostranstvu.
SRNA

3 Comments

 1. Није ово реплика, криви навод или пуко друго и другачије мишљење, али ме коментар мога претходника нагони на размишљање…

  Све се своди на једно питање: Шта ако је ШаринчанИН у праву?! Ако “лупета” и “удара као Максим по дивизији” – његов проблем, али шта ако смо ми, већина нас, просвјетни систем, образовање, на погрешном путу и уз то још журимо?!!
  Мислим, дакле… да општина Прњавор има више од 500 упослених просвјетних радника али нема реаговања, чак ни анонимних. Не морају да реагују само историчари или језички стручњаци, то може да уради било ко, у питању је опште знање. Или је то знак одобравања и брига за радно мјесто, тачније “гледање свог посла”, безбрижно “посматрање” са дистанце, недостатак знања!

  Изазов је ту, црно на бијело и полемика би водила ка истини, надам се. Или је све релативно, може овако и онако, ако није другчије одређено!

 2. kako to da ste promijenili Sibinčić agregat LJUBIŠA sa čela KUD snsd , trebali ste Dražana fasada MIKIČA ustoličiti, zna čovek da igra……

 3. Народ српски треба да обиљежава и слави историјске догађаје и збивања, да их преноси млађим генерацијама, потомцима. Треба, али…

  Ево пар теза, од многобројних, уз кратак опис:
  Народ српски има богату историјску прошлост, коју углавном огромна већина не познаје, или то, што нешто познаје, се погрешно приказује и тумачи.
  Тако, народ српски слави, обиљежава и то преноси млађим генерацијама једног од највећих својих изрода и штеточина, “оца српског језика и књижевности” – Вука Стефановића Караџића, по коме називају имена школа, улица и тргова, научних установа а надарену српску дјецу називом Вуковацима, што је нонеснс без преседана! Народ српски неће да чита, а данас интернет, има богат садржај и преглед свих његових штетних дјела, почев од анализе њега као личности до практичних и неспорних радњи које је сам или уз помоћ ментора одрађивао на штету Срба.

  Тако, народ српски слави, обиљежава и то преноси млађим генерацијама једног од највећих српских злотвора, лажног Бравара и лажног антифашисту, и лажног “ослободиоца” из Другог свјетског рата. Још увијек народ српски слави “лик и дјело” једног монструма, са симпатијама гледа уназад на период његове бајне владавине када се и није много радило, а живјело се боље и сигурније!!! Наше улице и тргови, и установе, носе имена “народних хероја”, који су за то проглашени већ 1942.године, очигледно када су само ови “визионари” знали исход “антифашистичке” борбе!!?

  Нико нам не брани да тако живимо и данас, али нам борци за свеколико српство, данашњи владари – Вучић, Ђукановић и остали, Срби или они који су то некад били, никако да то постигну већ лутамо безциљно и крупним корацима грабимо уназад, у нестајање и националну пропаст.
  Хтјели или не,свјесно или не, тек Срби су своју историјску прошлост потрошили у бесмислу и глупостима, лично радећи на своју националну штету… И данас то радимо кроз образовни систем, СУБНОР, предизборне лудорије, скупштински систем.

  У прилогу видео-линк, о једном од “јунака” наше историје, велеиздајнику који ради, дјелује и уништава нас, на властите очи, што само потврђује колико смо заглупљени и празноглави да ни сопственог идиота не можемо елеминисати.
  https://www.youtube.com/watch?v=_6_JrlCdgPM

  Али то није оно најгоре! Утворите следећи линк; ОВДЈЕ:
  http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/145704/stize_nova_invazija_na_granicu_bih_vise_od_100_000_migranata_preslo_iz_turske_u_eu.html

  Е па, Срби, сретно вам прослављање које ме асоцира на оно “Село гори, а баба…”! Срби нестају, у то сумње нема.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*