Održan Dječiji nikoljdanski koncert

Foto: SRNA

Gradsko kulturno – umjetničko društvo /GКUD/ “Pronija” iz Prnjavora održalo je u Centru za kulturu tradicionalni dječiji Nikoljdanski koncert.

Na koncertu su nastupili članovi pionirskog i omladinskog ansambla, škole folklora, sekcija Mravica, Donji Vijačani, Кulaši i Smrtići, kao i gostujući КUD „Jelah“ iz Jelaha.

Predsjednik GКUD „Pronija“ Ljubiša Sibinčić u izjavi Srni rekao je da je koncert bio prilika da djeca pokažu šta su naučila tokom ove godine, ali i da se međusobno druže, steknu nova prijateljstva.

„Večeras su nastupili i naši prijatelji iz Jelaha, što je uzvratna posjeta za gostovanje koje smo imali u njihovom gradu. Vjerujem da će se dobra i prijateljska saradnja dva društva nastaviti i dalje“ , rekao je Sibinčić.

Vođa „Pronijinog“ pionirskog ansambla Ana Sibinčić kaže da se u radu sa najmlađim članovima prije svega vodi računa o uspostavljanju pravilnog načina igre.

„Prvo nastojimo popraviti tehniku igre kako bismo mogli dalje napredovati. Večeras smo se predstavili sa igrama iz Šumadije, a trenutno još vježbamo igre iz okoline Leskovca i Užica“ , rekla je ona .

Sibinčićeva je dodala da se tokom godine radilo i na proširenju članstva, pa u ansamblu koji ona predvodi trenutno ima 18 djece, dok se taj broj u svim dječijim sekcijama kreće oko stotinu.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*