Održan 9. Ribolovni kup Saveza ratnih vojnih invalida RS; “Ukrinski cvijet” najbolji i ove godine

Ribolovni kup Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske, 9. po redu, održan je danas na jezeru Drenova kod Prnjavora.Učestvovalo je ekipa a najbolja je bila ekipa RVI “Ukrinski cvijet” Prnjavor kojoj je to već peta titula do sada. Jedan od učesnika bio je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Duško Milunović kao takmičar ekipe iz Kozarske Dubice.

27 učesnika i 9 ekipa jutros od 8 sati takmičilo se za prvo mjesto na 9. ribolovnom kupu Saveza RVI RS na jezeru Drenova. Prvo ekipno mjesto pripalo je domaćinu takmičenja ekipi RVI “Ukrinski cvijet” Prnjavor .Iz ovog kluba dolazi I pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji Slobodan Kovačević sa izmjerenim ulovom od 2 660 grama,ekipno 6 360.

Ovo je inače njihova peta pobjeda a titulu prvaka brane od prošle godine. Drugo mjesto zauzela je ekipa RVI Gradiška 1 dok su treći bili RVI iz Laktaša.

Među učesnicima je bila I ekipa iz prijateljskog Srbobrana iz Srbije,momci koji su učestvovali u borbama kod Orašja na probijanju Koridora 1992.godine.Prijateljstvo iz ratnih godina nastavljeno je do danas.

Na takmičenju je sa ekipom “Klen” iz Kozarske Dubice treći put učestvovao i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, koji je rekao da je ovo bila prilika za lijepo druženje ratnih vojnih invalida svih kategorija.

Organizator takmičenja bio je Savez RVI RS.Takmičenje je tradicionalno,izostalo je samo prošle godine zbog epidemije korona virusa.

Takmičenje je kao I uvijek završeno u odličnom raspoloženju,uz šalu I ribarske anegdode. Prilika koja se rijetko propušta, uz jezero , na lijepom danu i uz nesebičnu finansijsku podršku ministarstva boraca .

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*