Odobreno 300 sjemenskih paketa pomoći

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske odobrilo je opštini Prnjavor 300 sjemenskih paketa za zasnivanje proizvodnje povrća za vlastite potrebe u okviru sprovođenja mjera usljed pojave virusa korona, saopšteno je iz opštinskg Odjeljenja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo .

Paketi pomoći sadrže sjemena i rasad povrtlarskih kultura, i mineralna đubriva.

Ova mjera je namijenjena ugroženom stanovništvu i siromašnim kategorijama, a prioritet imaju višečlane porodice, samohrani roditelji, osobe koje su izgubile posao, domaćinstva koja nemaju redovna primanja, primaoci socijalne pomoći i slično, i koji na raspolaganju imaju minimum pola dunuma zemljišta zasjetvu / sadnju povrća.

Zainteresovani poljoprivredni proizvođači za ovaj vid pomoći mogu se obratiti Odjeljenju za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Opštinske uprave u Prnjavoru na brojeve telefona 051/660-860 i 051/660-023.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obezbijedilo je sredstva za vandrednu mjeru podrške stanovništvu u vidu sjemenskih paketa u okviru Projekta unapređenja konkurentnosti u ruralnim područjima koji se finansira sredstvima Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede.

Radio “Ljubić”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*