Odigrana prijateljska utakmica ženskih fudbalskih timova “Ljubić” i “Fortuna” Živinice

U okviru Fudbalskog kluba „Ljubić“ iz Prnjavora već skoro četiri mjeseca postoji ženska fudbalska sekcija, koja okuplja oko dvadesetak djevojaka, odlučnih i zainteresovanih da se bave ovim sportom. Nakon što su odigrale utakmicu u susjednom Srpcu, te Šamcu, na red je došla i prijateljska utakmica „kod kuće“, i to sa ekipom „Fortuna“ iz Živinica.

Djevojke koje čine fudbalsku sekciju „Ljubić“ iz Prnjavora srušile su mit da je fudbal muški sport. Marina Marjanović i njene klupske drugarice fudbal su zavoljele još do malih nogu. Marina se timu „Ljubića“ pridružila od samog osnivanja. Na domaćem terenu odigrana je i prijateljska utakmica protiv premijerligaša Fortune iz Živinica.

Trener „Ljubića“ Rada Modić istakla je da je ovo, prije svega, prijateljski susret kojim se sklapaju prijateljstva u ženskom fudbalu a ujedno i pripremaju za predstojeće turnire.

Prije dvije godine, u Prnjavoru je postojala ženska fudbalska ekipa, koja je u međuvremenu prestala sa treninzima i radom. Cilj sadašnje ekipe jeste da u narednom periodu dođe do osnivanja ženskog fudbalskog kluba. Krajem mjeseca jula, ekipa „Ljubića“ ide na kamp na Pale, u sklopu sportskog centra Olimp, gdje će boraviti četiri dana.

TV K3

1 Comment

  1. U Prnjavoru se narod odusevi sa svacim. Tako i taj ZFK. Okupili se pre 2 godine, udarili na sva zvona, i potom tiho i necujno nestali. Kako bi bilo da u buducnosti prvo malo to unapred razradite, ustabilite pa tek onda da se promovisete na sva zvona.
    Nije ovo sad direktna kritika na taj zenski fudbalski klub nego je situacija uopsteno takva u celom drustvu. Brzo se s necim odusevite , plane ideja kao sibica ali se isto tako jos brze ugasi

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*