Odbornici SNSD bojkotovali sednicu i izbegli raspravu

Političko taktiziranje u Skupštini opštine Prnjavor

 

Prnjavor – Svih sedam odbornika SNSD-a bojkotovalo je sednicu Skupštine opštine Prnjavor na kojoj je usvojen budžet za 2016. godinu. Načelnik Prnjavora Siniša Gatarić je ovaj gest, koji je izazvao mnogo polemika i nagađanja, protumačio kao neslaganje SNSD sa Odlukom Ministarstva finansija RS koje je Opštini odobrilo reprogram kredita.

„To vređa SNSD jer reprogram omogućava da Opština Prnjavor u narednoj godini ima 1,5 miliona KM za investicije. Žalosno je da oni ne prepoznaju kao veoma bitne poslove izgradnje i uređenja objekta Muzičke škole, vrtića, Crvenog krsta, a posebno projekat vodosnabdjevanja“, uveren je Gatarić. Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Borko Lukanović kaže da ne zna zašto odbornici SNSD nisu bili na sednici. „To pokazuje da nisu dovoljno zainteresovani za jedan od najvažnijih dokumenata koje je SO usvojila, a to je budžet“, rekao je Lukanović. Međutim u lokalnom SNSD navode drugačije razloge.

Goran Zemun, predsjednik Kluba odbornika SNSD, kaže da su bojkotovali sednicu jer „time žele iskazati nezadovoljstvo stanjem u ovoj lokalnoj zajednici“. „Opštinska vlast uporno forsira nerealne teze o blagostanju, a istina je sasvim drugačija. Iz ove godine prebacili su 600.000,00 KM u budžet za narednu, razvlače otplatu kredita, a pričaju o razvoju“, naglašava Zemun. On kaže da se nedolazak na sednicu SO odbornika SNSD-a ne može dovesti u kontekst postupaka Ministarstva finansija RS. „Uopšte ne znamo da li je Opština dobila odluku koju pominje načelnik, niti da li je takva saglasnost potrebna za prolongiranje kredita“, naglasio je Zemun za „EuroBlic“.

EUROBLIC, M.P.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*