Odata počast za poginule borce u proteklom ratu

Parastosom i polaganjem vijenaca u Spomen hramu na Vučijaku za 626 poginulih boraca sa područja opštine Prnjavor i posjetom grobnim mjestima ratnih komandanata poginulih u proteklom ratu ili umrlim u poratnom periodu u Prnjavoru je obilježen Dan boraca i Prvog srpskog ustanka.

Opština Prnjavor u saradnji sa Boračkom organizacijom tokom godine organizuje parastose u svim mjesnim zajednicama, a do sada je u znak sjećanja na poginule borce u proteklom ratu izgrađeno 38 spomenika i spomen obilježja.

U opštinskom budžetu za ovu godinu za rad i aktivnosti boračkih organizacija i udruženja predviđeno je 243.000 КM, kao i 45.000 КM za jednokratne novčane pomoći pojedincima iz boračke populacije.

SRNA – T.S.

4 Comments

  1. BORCI SU ZABORAVLJENI I ZANEMARENI!!!LJUDI SI BILI 3,5 4 GODINE PO ROVOVIMA ZA KOGA I ZASTA DA ŽIVE PROFITERI I KRIMINALCI!

  2. Slika se covjek i objavljuje i sa parastosa slike, majko moja mila šta smo dočekali. Samo je bitna promocija za izbore a postovanje prema tim borcima nikom nista.

    • Eto dodje vrijeme da crvena sekta nam zauzese i bogomolje.Nama nema spasa pod komunizmom smo barem imali crkvu ovi Snsd sektasi uzese nam i to poslednje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*