Obilježen Dan učeničkih postignuća

Foto: SRNA

Učenici i nastavnici Osnovne škole “Branko Ćopić” Prnjavor danas su prigodnim programom obilježili Dan škole ili Dan učeničkih postignuća.

TV K3

Direktor škole Jasmina Malešević kaže da je tokom cijele školske godine bilo dosta aktivnosti koje su uspješno realizovane.

“Imamo pet ‘Vukovaca’ , dosta postignutih dobrih rezultata na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima. Uskoro ispraćamo jednu generaciju učenika, a nadam se da ćemo u narednoj školskoj godini upisati tri odjeljenja prvačića u centralnoj školi u Prnjavoru” , kaže Maleševićeva.

Foto: SRNA

Ona je u izjavi Srni napomenula da će danas u penziju biti ispraćene Borka Jevtić i Bosa Popović, za koje je pripremljen i poseban ispraćaj uz poklone i ručak.

Učenica devetog razreda Кatarina Marjanović, koja je među ovogodišnjim učenicima ‘Vukovcima’ , kaže da je za takav uspjeh potrebno mnogo rada.

“Planiram upisati Gimnaziju u Prnjavoru, a nakon toga krenuti očevim stopama i upisati medicinski fakultet” , kaže mlada Prnjavorčanka.

Nastavnik muzičke kulture Mario Olenjuk koji ove godine izvodi jednu generaciju učenika kaže da su djeca pokazala zavidno znanje.

“Sva djeca su dobra. Tek sada upisom u srednju školu predstoji im najvažnija odluka i opredjeljenje šta će biti u životu. Pokazali su najviše interesovanja za medicinu, elektrotehniku, novinarstvo, određene zanate, a imamo i dosta muzičkih talenata. Razgovarali smo sa njima o tome i savjetima im pokušali olakšati izbor” , kaže Olenjuk.

Na današnjoj priredbi uručene su diplome i knjige ‘vukovcima’ , učenicima koji su ostvarili značajne rezultate na raznim nivoima takmičenja, kao i onima koji su se posebno zalagali u radu raznih sekcija.

U toku dana za učenike će biti organizovano i crtanje u školi, kao i sportske aktivnosti prvih razreda.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*