Obilježen dan poginulih, zarobljenih i nestalih Prnjavor 27. maj (FOTO)

U pomen poginulim i nestalim borcima i civilima sa prostora Prnjavora, služen je parastos i položeni vijenci i cvijeće kod gradskog spomen obilježja. Na ovaj način je obilježen i Dan gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prnjavor.

27. maj gradska Organizacija zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prnjavor tradicionalno je obilježavala posjetom spomen kosturnici u Banjaluci a sa tom praksom se prekinulo pojavom korone i od tada se obilježava parastosom i polaganjem vijenaca na spomenik “Junacima grada” u odbrambeno otadžbinskom ratu, izjavila je Branka Aulić, sekretar Organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prnjavor.

Aulićeva čiji je suprug takođe stradao 27. maja na Ozrenu koji je razmijenjen i sahranjen nakon 18 godina je i član republičke Organizacije za traženje nestalih. Kaže da su porodice srpskih žrtava naročito razočarane nakon izglasavanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj Skupštini UN-a jer se na taj način umanjuju i ponižavaju sve druge žrtve nebitno na kojoj su strani.

Aulićeva je dodala i da će situacija oko rezolucije o Srebrenici dodatno usložniti ionako komplikovane odnose između RS i FBiH kada je u pitanju traženje nestalih.

U odbrambeno- otadžbinskom ratu 626 Prnjavorčana je položilo život za Republiku Srpsku dok se i dalje traga za 30 nestalih boraca VRS i jednim civilom sa područja Prnjavora.

TV K3

1 Trackback / Pingback

  1. Dan nestalih RS | lpbr-Prnjavor

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*