OBIJAO STANOVE, KRAO NOVAC I NAKIT? Uhapšen pedesetdvogodišnji Samir iz Zenice

DOLIJAO je u svom pljačkaškom pohodu po Republici Srpskoj 52-godišnji Samir H. iz Zenice (Federacija BiH).
Kako „Novosti“ saznaju, njemu su lisice na ruke stavljene nakon niza provalnih krađa stanova u Doboju, Derventi i Prnjavoru, odakle je ukrao, uglavnom, više hiljada maraka i raznog nakita.

Službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj i Policijske stanice Derventa, zajedno sa pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (FBiH), prošle sedmice su u Zenici izvršili pretres stana koje koristi Samir, gde su pronađeni i oduzeti predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku.

– Za S. H. postoji osnov sumnje da je 8. februara izvršio provale u dva stana na području opštine Derventa, odakle je iz jednog stana otuđio novac dok je u drugom stanu izvršilo premetačinu stvari, zatim da je 22. januara izvršio provalu u stan u Doboju, odakle je otuđio novac i nakit. Takođe za navedeno lice postoji osnov sumnje da je 8.februara pokušao izvršiti provalu i u jedan stan na području opštine Prnjavor-navodeno je u saopštenju Policijske uprave Doboj.

Kako saznajemo, za razliku od policijskih kolega iz Federacije, gde im je poznat po krađama i raznim lopovlucima, Dragana Kerkez, portparolka PU Doboj, potvrdila nam je de je su ovo ovog Zeničaka prva registrovana dela odnosno provalne krađe u ovom delu Srpske.

-Uz bezobzirnost i drskog da provali u tuđe stanove, Samir je iskoristio priliku da, uz nakit, samo iz jednog stana u Derventi ukrade 3.000 maraka. Međutim, nije imao sreću da ne bude otkriven-saznajemo od izvora upućenog u lopovski pohod ovog Zeničaka.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izveštaj o izvršenim krivičnim delima, najavili su iz dobojske Policijske uprave.

Ninko Đurić – Večernje novosti

3 Comments

  1. Iz raznih ambasada će sudijama biti naređeno da se Samir svega oslobodi i da mu se nadoknadi šteta, kao što je i Mujkić osuđen na 6,5 godina kao što naređuju SDS-u i PDP-u šta i kako da rade pa se ovi isprepadali i ne smiju glasati nizašto što je u korist opstanka srpskog naroda ! Sreća pa nisu većina u NSRS jer bi mi inače odavno bili pod Upravom Bakira i lagano bi nas odvodili kao nekada u Jasenovac ! Velika je vjerovatnoća da će mi se javiti neki SDS-PDP-SDA (nato) tzv “Srbin” da se brani ali bezuspješno ioko on misli da je to pogodak u centar, jadnik!

    • SNSD vlada punih 17 godina. Dodik je u koaliciji sa SDA i HDZ na nivou BiH, u svim opštinama u Republici Srpskoj gdje Muslimani imaju odbornike SNSD je sa njima u koaliciji. SNSD i u NSRS ima podršku SDA i HDZ.
      Dodik kontroliše sve i on je jedini krivac za ovakvo stanje, a ti pričaš o SDS i PDP koji nemaju nikakvu snagu a ni podršku naroda. Mi koji smo dali glas SNSD smo krivi za ovakvo stanje a ne tamo neki Šarović koji ne može ni svoju stranku voditi.

      • Dobro si to formulisao, ali ljudi to nece da shvate, jer istina naravno boli

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*