Obavještenje o kvaru na javnoj rasvjeti

Odjeljenje za stambeno – komunalne poslove i investicije Opštinske uprave opštine Prnjavor obavještava građane da je dana 3.5.2021. godine (ponedjeljak), u večernjim časovima, došlo do kvara na javnoj rasvjeti u ulicama Vojvode Bojovića, Krajiškoj i Jovana Sterije Popovića.

Otklanjanje kvara i vraćanje rasvjete u funkcionalno stanje očekuje se u narednim danima.

Opština Prnjavor

6 Comments

 1. Mlađani Gospodine Preradoviću,
  Imam osjećaj da vaša služba slabo gleda i nadgleda šta se dešava na ulicama našeg grada. Tako često prolazim ulicom Živojina Preradovića i već godinama vidim nedostatke. koji su vidljivi golim okom i nama “nestručnjacima”. Evo, samo u toj ulici navešću četiri-pet velikih nedostatka:

  1) Nema kanalizacije, od KP Park do rijeke. Kao rješenje tu je kanal uz kolovoz ali to traje godinama. Drugo kanal niko ne održava, pun je trave, ne čisti se te je stalno leglo zaraze – gori od virusa Corone i svih njegovih mutacija.

  2) Raskrsnica kod KP Park ima veliko suženje, kada se ide iz grada ka rijeci – desno, na samoj raskrsnici. Nema znaka da je kolovoz sužen i ko ima prednost. Problem je lako otkloniti, u dužini od desetak metara treba samo odstranici ivičnjake!

  3) Raskrsnica prema Đuriću je pogrešno riješena u smislu ko ima prvenstvo prolaza. Kako je to sada riješeno nije dobro, jer je data prednost onima koji dolaze od Đurića a ne motornim vozilima koji se kreću ulicom Živojina Preradovića, koja je prava. Oni koji dolaze od Đurića i idu u grad, dakle, imaju prednost ali nemaju preglednost! Sumnjam da će ijedan vozač uletjeti na naviđeno, samo zato što ima prednost. Uglavnom svi staju – pa kada vide da stoje vozila koja se kreću ulicom Živojina Preradovića, onda kreću jer imaju pravo prvenstva! Sličan slučaj je i rješenje u ulici koja vodi za Maćino brdo, kod “Tase”. Ovdje važi ono pravilo – zašto jednostavno i logično kada može komplikovano i naopako.

  4) Pojedina slijalična mjesta u ulici Živojina Preradovića već godinama ne svijetle, a svijetle uz džadu za Cer ili kod Brblje, kako to neko napisa. I po gradu ima dosta sijaličnih mjesta a da ne svijetle.

  5) Pomenuta ulica nema trotoar, više od polovina ulice nema trotoar ni s jedne strane!

  Postavlja se pitanje – da li iko obilazi grad (ali i sela), uočava li nedostatke i probleme mještana i da li išta preduzima. Šta radi Komunalna policija a šta policija PS Prnjavor, ima li inspektora? Poslije ćemo sve ovo, i slično, “tovariti na dušu” načelniku, ni krivom ni dužnost, bar tako ja kontam!
  Gospodo, na posao!

 2. Ima nesto i pozitivno.U zadnje vrijeme slicna desavanja su poceli da obavjestavaju gradjane npr.kao i ovo konkretno obavjestenje.Raniji niz godina ovakvih obavjestenja ni na vidiku nije bilo.

 3. Kod Brblje u Vijacanima rasvjeta radi normalno.Opstina uredno izmiruje troskove privatne rasvjete.Hvala Tomasu i Preradovicu.Komsija i do moje se kuce vidi.

 4. Sta je sa LED rasvjetom, za koju ste rekli da se do kraja Februara zavrsava po cijelom gradu?

  • Ko sada razmišlja o led rasvjeti, misli se naravno da se to zaboravilo! Na šta liče gradske ulice, imate li vi u Opštini oći da ih vidite??? Kada planirate obnovu, jel onda kada se i ovo malo stanovnika iseli??? Gradska česma Povelič ne radi više od četiri mjeseca! Zašto nije naloženo da kvar bude popravljen??? Pa dobro je da je u ovom Prnjavoru iko ostao!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*