NOVOSTI SAZNAJU: Zaražena majka i beba od šest meseci u Prnjavoru

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

NA području opštine Prnjavor u protekla 24 časa registrovano je još sedam novozaraženih osoba virusom korona, čime se ukupan broj do sada ukupno zaraženih od početka pandemije popeo na 146 lica.

Dobra vest je da je, nakon 14 dana obustave, nakon što je zaražena jedna od vaspitačica, danas sa radom počeo ovdašnji Dečiji vrtić „Naša radost“.

– Većina novozaraženih epidemiološki se vezuje za prethodno registrovane slučajeve zaraze virusom korona. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 81 osoba. Od početka pandemije, na području opštine registrovano je 146 osoba zaraženih virusom korona, dok je 83 lica oporavljeno-saopštili su iz Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Iz Dečijeg vrtića su nakon pojave virusa korona u toj ustanovi ispoštovali četrnaestodnevnu zabranu rada a, kako saznajemo, danas se u njoj pojavilo 50 mališana.

Inače, od do sada, pre izbijanja zaraze, 212 koliko ih je ukupno bilo. Otvaranju vrata, uz ostale mere, prethodili su kompletna dezinfekcija i čišćenje prostorija.

Sudeći po broju odazvanih, očito je da su kod mnogih roditelja još uvek prisutni strah i oprez, mada iz ustanove narednih dana očekuju veći povratak mališana.

Takođe saznajemo, u cilju detaljnije zaštite, vaspitačici koja je bila pozitivna na virus koronu, kao i kompletnom osoblju na tom odejelu vrtića, omogućeno je korišćenje godišnjeg odmora od dve, odnosno tri sedmice.

Foto: N. Đurić

– Rad u ustanovi nastavlja se po mjerama koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske te ćemo pooštriti mere bezbjednosti djece, roditelja i svih zaposlenih u ustanovi-poručuju iz Dečijeg vrtića „Naša radost“ u Prnjavoru.

Večernje novosti – Ninko Đurić

1 Comment

  1. Interesantni su mi i oboljeli prema mjestu prebivališta. Zna on, Šejtan jedan, da Banjaluka ima najviše stanovnika pa ih je malo više i potkačio, ali ni sva ostala mjesta nisu pošteđena te ih je “poklopio” od Prijedora i Gradiške, na sjeverozapadu, do Bijeljine, Zvornika i Foče na sjeveroistoku i Trebinja na jugu. Koliko već sutra, ili za mjesec-dva, ovi pokazatelji mogu biti nešto izmjenjeni i drug(oja)čiji ali će sveprisutnost biti izbalansirana, koliko da se zna – da opuštanja nema, da protekcije nema!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*