Novoizabrani odbornici DS-DEMOS, SRS Dr Vojislav Šešelj i Nacionalne manjine u Prnjavoru: Zajednička podrška Tomašu

Tri odbornika naše tri stranke, Demokratskog saveza-DEMOS, Srpske radikalne stranke Dr Vojislav Šešelj i Nacionalnih manjina, u novoizabranoj Skupštini opštine Prnjavor formiraće klub odbornika i zajednički djelovati uz nedvosmislenu podršku novom-starom načelniku opštine Darku Tomašu.

TV K3

Ovo su na današnjoj pres konferenciji, nakon potpisivanja sporazuma, istakli novoizabrani odbornici Mile Šljivić (DEMOS), Milorad Mićo Kondić (SRS Dr Vojislav Šešelj) i Branko Deket (odbornik Nacionalnih manjina) u novom sazivu prnjavorskog parlamenta.

“Prije svega zastupaćemo interese opštine i njenih građana. Napominjem da je DEMOS jedina stranka koja je potpisala predizborni koalicioni sporazum s načelnikom Tomašem (SNSD), a koja je prešla cenzuz s jednim odbornikom. Tako će ostati i u narednom periodu” kategoričan je Mile Šljivić, odbornik DEMOS-a.

Tomaš na čvrstu podršku u skupštinskim klupama, kako ističu, može da računa i na odbornike radikala i nacionalnih manjina.

“Mi smo otvorena podrška Tomašu bili i u predizbornoj kampanji, tako će biti i u ovom mandatu, što potvrđujemo danas potpisanim sporazumom” rekli su Milorad Kondić i Branko Deket.

“Ovim s naše strane nastavljamo plodonosnu saradnju s načelnikom Tomašem još iz prošlog mandata, u cilju daljeg razvoja Prnjavora i opšteg  interesa građana. U tom cilju odlučili smo da kao odbornici naše tri stranke efikasnije djelujemo u zajendičkom klubu koji ćemo, po poslovniku, ozvaničiti već na prvoj konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor” najavili su na današnjem presu Kondić i Deket.

UZ TOMAŠA I U VLASTI I U OPOZICIJI

Učesnici presa su odgovorili na pitanje u vezi skupštinske većine u prnjavorskom parlamentu.

“Nas trojica odbornika smo čvrsto odlučili i zauzeli principijelan stav da podržimo načelnika Tomaša, bez obzira da li on sa svojim SNSD-om uspio da sastavi skupštinsku većinu ili ne, mada smo uvjereni da hoće. Dakle, spremni smo i da uđemo u vlast ali i isto tako opoziciono djelujemo”  kategorični su Kondić, Deket i Šljivić.

 

SKUPŠTINSKA VEĆINA

Ovo je, inače, drugi skupštinski klub u najavi na prnjavorskoj političkoj sceni, nakon što su nedavno sporazum potpisali Narodni demokratski pokret (NDP) s dva odbornika i Socijalističke partije (SP) s jednim parlametarcem. Oni se, barem tada, nisu izjasnili kojem će se „carstvu“, vladajućem ili opozicionom, privoljeti.

Inače, pobjednik proteklih lokalnih izbora u Prnjavoru je SNSD, s 11 odbornika  i ponovo u trećem a drugom uzastopnom  mandatu izabranim načelnikom Darkom Tomašem. Drugi po broju mandata je opozicioni SDS s devet odbornika. Treći i najprijatnije iznenađenje je Demokratski narodni savez (DNS) s tri mandata.

Skupštinsku većinu u prnjavorskom parlamentu imaće ona opcija koja prikupi najmanje 15 od, inače, ukupno 29 odbornika.

Ninko Đurić – mojprnjavor.info

12 Comments

  1. Ovo je budućnost Prnjavora ako se narod kolektivno ne osvijesti, samo kad se vidi slika sve je jasno.. Sve moralna gromada do moralne gromade, oni raditi u interesu građana ?? o zemljo

  2. Miki, pa zar nije logicno to sto su se priključili SNSD-u? Pa nece valjda prici SDSu kad ni oni sami ne glasaju za svog nosioca liste i predsjednika stranke. Naime, SDS ima 6000 clanova i cca 2500 simpatizera a vodja stranke u Prnjavoru dobije 1400 glasova na izborima. Dakle dok mu 1 clan vjeruje u isto vrijeme 6 clanova ne vjeruje. Da bude jasnije nosilac liste i predsjednik stranke ima podrsku 17 % clanstva a sto je jasno pokazano na poslednjim izborima… Matematika je jasna nauka…

  3. Jadikali ili kako god ih nazivate su vec 16 godina bitna karika vlasti i opstine Prnjavor… Slucajno ili ???

  4. Њих тројица укупно 4 разреда основне школе.
    Лакрдија.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*