Novogodišnji paketići za djecu iz romskih porodica

Foto: Facebook

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić uručio je danas paketiće za 12 najmlađih sugrađana iz romskih porodica.

Predsjednik Simić kaže da je ovo bila prilika da se sa njihovim roditeljima, kao i predstavnicima romskih udruženja razgovara o problematici koja se odnosi na romsku populaciju u Prnjavoru.

„Pohvalio bih aktivan rad romskih udruženja kada je riječ i o saradnji sa lokalnom vlašću, ali i raznim međunarodnim organizacijama. Saradnja koja je protekle godine bila na zavidnom nivou, nastaviće se i u narednom periodu, kada će biti realizovani predviđeni zajednički projekti i planovi“ , rekao je Simić.

Фотографија корисника Дарко Томаш
Foto: Facebook

Predsjednik Udruženja Roma opštine Prnjavor Nenad Mirković zahvalio je opštini Prnjavor koja unazad 16 godina održava tradiciju podjele paketića romskoj djeci.

Mirković kaže da su Romi zadovoljni saradnjom koju imaju sa predstavnicima lokalne vlasti, od stambenog zbrinjavanja, zdravstva, zapošljavanja do obrazovanja.

SRNA

6 Comments

 1. Pozivam Predsednika skupstine da povodom danasnjeg dana ponovo sazove ekipu i podeli paketice …Posto dede od te dece nikad nisu slavili danasnji dan da bar deca ova danasnja na vreme nauce i zapamte po necemu..,

 2. Uzo deda svog unuka,
  Metno ga na krilo,
  Pa uz gusle pevao mu
  Što je negda bilo.

  Pevao mu srpsku slavu
  I srpske junake,
  Pevao mu ljute bitke,
  Muke svakojake…

  A, ne, ne – izvinjavam se, mnogo se izvinjavam, pogriješio sam! Pjesma Deda i unuk više ne važi. Ne važi više ni rodoljublje Čika Jove Zmaja!
  Sada se pjevaju neke druge pjesme, naopačke okrenute, ali taze friške, aktuelne i ovovremene, koje u pjevanju Zaharija Trnavčevića, autora, glase ovako:

  “Uz(e)o unuk svoga dedu,
  metno ga u krilo,
  pa kroz suze upitao:
  šta je bilo, što se nije rastužio,
  on, ili bar ćaća,
  već su njemu ostavili,
  da dugove plaća”!

  Gledam ove fotografije našeg čestitog i uvaženog visoko pozicioniranog djelatnika, ne bilo koga iz opštinske administracije, već lično Predsjednika Skupštine opštine, pa onako šapatom, sam sebe, pitam – Vide li ovo njegovi Ilovčani, a i ostali građani opštine ili se to samo meni grešnom pričinjava?
  A onda ga, sa sažaljenjem, (o)pravda(va)m:
  Nije Predsjednik kriv, što, ako ništa drugo – razdvaja djecu od djece, pa ih dijeli po nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, već krivicu treba tražiti u “višoj sili”, nama nepoznatoj, stranoj i nama običnim smrtnicima nerazumljivoj.
  Po toj Sili, koju samo gospodin Predsjednik osjeća, zna i sluša, ovaj gest je normalan kao i stanje društva u kome se nalazimo. Jer ti, što slušaju tu nama nevidljivu Silu, kažu nama kako živomo dobro, čak i mnogo bolje, samo mi to ne osjećamo ili još svjesni takvog blagostanja nismo! Čak živimo bolje nego u onoj drugoj polovini BiH, u regionu, pa i mnogo dalje, u vascijelom svjetskom dunjaluku!

  A Predsjednik? Predsjednik, kao i svaki čestiti, dobri, stručni i poslušni činovnik, koji se nalazi na tako odgovornom položaju, samo poslušno radi svoj teški posao, na sve opštu sreću i zadovoljstvo svih građana opštine! Kao i svaki odgovorni političar On je spreman i na ličnu žrtvu, ako se to od njega traži ili – nedaj Bože, očekuje. Tako, primjera radi, ima da i(zi)gra(va) Tarzana, ili Džon Vejna, ili Tarzanovu Ćitu, daleko bilo…

  P.S. Ja se “raspričao”, kao i svaki zadovoljni i dokoni građanin ove razvijene opštine, i ni kraj pameti mi nije, da svim posjetiocima portala Prnjavor.Info, pa i Vedranu i njegovim saradnicima, da čestitam Sretnu novu godinu, 2020-tu po redu! Bolja nam bila od ove, koja za manje od četiri sata, odlazi u prošlost.

  Ne zamjerite mi na dosadnim i opširnim komentarima, jer ja uvijek Kažem sebi: Dobro je, nek nije gore; a u sebi mislim – Dobro je, biće gore! Eto, takav sam, nepopravljivi antiprotivni gunđalo…

  • Svako dobro u Novoj 2020 i nadam se jos dosta Vasih lijepih i tacnih komenatara.Takodje i mnogo srece u Novoj svim dobrim gradjanima nase Opstine i sire u Republici i drzavi i regiona.Nostradamus istina i laz

 3. Slucajno otvorim rubliku “Crna hronika”i u rublici “Crne hronike”stoji tekst “Grumicu drzavni rekord BiH 800 metara.

 4. Drugoj deci nije Nova godina!!!!!????
  Zasto odmalena delite decu na ove i one ?
  ZASTO?????

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*