Nove akvizicije unutar MADI grupacije: Farme za uzgoj tovne junadi u Prnjavoru

U okviru vlastitih razvojnih ciljeva, s ponosom predstavljamo novo postignuće unutar MADI grupacije.

Naime, u toku mjeseca juna, akvizirali smo novu poslovnu jedinicu koja će upotpuniti naše planove za liderskom pozicijom u segementu bijelog i crvenog mesa.

Farme za uzgoj tovne junadi Prnjavor su naš novi projekat kojim želimo nastaviti naše planove pružanja podrške razvoju poljoprivrede u BiH, te na taj način dati priliku poljoprivrednim proizvođačima da budemo partneri u važnom projektu kreiranja samoodrživih poljoprivrednih gazdinstava.

Naša nova akvizicija je na površini od 23 000 m2, kapaciteta 500 grla, i sa značajnim silosnim kapacitetom od 4 500 t. Planiramo zaposliti 5 osoba i početi sa radom na jesen ove godine.

Radujemo se novim izazovima sa željom da poljoprivreda, kao grana privrede, bude respektabilna i dobra prilika za one koji žele da daju svoj doprinos u obezbjeđivanju hrane, bez ovisnosti od uvoza.

Prnjavor.info

3 Comments

  1. Hifa, Madi, Bingo, Robot, 80 % MIKROKREDITNIH organizacija, gospodare Reoublikom Srbskom a u federaciji totalna opstrukciba svih roba iz Republike Srpske a kamoli da neko otvori nesto i da uspjesno radi… Znaju privrednici iz federacije kako ekonomski malo po malo zagispodariti ovim prostorom.. Dok polako gubimo privrednu bitku mi se izmedju sebe svadjamo i sve vise mrzimo.. Ovako da opstanemo,, NECE DA MOZE ”…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*