Novac namijenjen za proslavu Dana opštine, Prnjavor usmjerio za nabavku zaštitne opreme za radnike Doma zdravlja

Sredstva namjenjena za obilježavanje Dana opštine preusmjerili smo za nabavku zaštitne opreme za radnike JZU Dom zdravlja Prnjavor, potvrdio je načelnmik te opštine Darko Tomaš.

“Isto ćemo učiniti i za ostale službe koje su u neposrednom kontaktu sa potencijalno zaraženim osobama.Proslava će ubuduće svakako biti, a u ovom trenutku je najvažnije da sve snage usmjerimo na borbu protiv krize sa kojom smo suočeni” dodao je on.

Inače , prema izvještaju Higijensko – epidemiološke službe Doma zdravlja Prnjavor danas do 10:00 časova nema novooboljelih od virusa korona, a pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 857 osoba.

Na području opštine Prnjavor, do sada je registrovano jedno lice oboljelo od virusa korona. Lice se osjeća dobro. Osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženim licem, takođe su testirane i njihovi testovi su negativni.

Opštinski štab za vanredne situacije juče je apelovao, na građane starije životne dobi i hronične bolesnike da smanje kontakte i da ostanu kod kuće, kako se ne bi izlagali riziku i opasnosti.

Štab je apelovao na lica koja su pod zdravstvenim nadzorom, da poštuju rješenje o samoizolaciji.

„Lica koja su pod zdravstvenim nadzorom obavezna su poštovati osnovno pravilo samoizolacije (ostati kod kuće i izbjegavati bliske kontakte sa drugim ljudima), te boraviti u posebnoj prostoriji i ukoliko su u mogućnosti, koristiti posebno kupatilo.

Članovi porodice lica koje je pod zdravstvenim nadzorom su u obavezi da poštuju preporuke nadležnih organa, da izbjegavaju kretanje i socijalni kontakt, ali tako da ne naruše svoje radne i druge neodložne obaveze“, stoji u saopštenju Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Buka

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*