Mujkiću šest i po godina robije jer je pijan golfom usmrtio djevojčicu

BANJALUKA – Nisvet Mujkić (25) iz Prnjavora osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na šest i po godina zatvora jer je pijan upravljajući golfom usmrtio djevojčicu Vanju Rudić (13) dok je 10. oktobra lani čekala svog oca na trotoaru na raskrsnici ulica Laze Lazarevića i Novaka Pivaševića u centru Prnjavora.

On je predhodno priznao krivicu koju je prihvatilo sudsko vijeće Okružnog suda, a danas mu je izrečena presuda.

Mujkić je ranije tokom suđenja rekao da se ne sjeća nesreće, ali da razumije bol roditelja djevojčice te rekao da se kaje jer  nije htio da se to desi.

“Kriv sam što sam im uzeo sve u životu i oduzeo voljeno dijete ali to nisam htio” rekao je Mujkić ranije.

Prema optužnici Mujkić je 10. oktobra lani oko 21.19 časova autom udario i usmrtio djevojčicu, koja je stajala na trotoaru.

Navodi se da je bio pijan sa 2.01 gram/kg alkohola i vozio nasilnički sa 105,6 kilometara na čas što je više od duplo dozvoljene brzine od 40 kilometara na čas.

Prema presudi onje  tog dana pijančio cijeli dan od 17 do 21 čas u kafiću “Skver” te da je po izlasku iz lokala sjeo za volan.

On je, insistirao da vozi, a  sa njim je kao suvozač bio Srđan Stojčinović koji je lakše povrijeđen.

Mujkić u vrijeme nesreće bio u stanju teškog pijanstva sa više od dva promila alkohola u krvi.

Presuda je izazvala negodovanje građana i porodice, koji su se okupili ispred suda, smatrajući da je kazna ponižavajuća. “Ne znači mi ništa što je pustio koju suzu kajanja, djeteta ni krivog ni dužnog nema”, kažu uplakani roditelji i najavljuju da će se boriti i dalje

nezavisne.com

19 Comments

 1. Sramota, treba nam pravni sistem kao u SAD, trebao je dobiti doživotnu kaznu zatvora!!!!!!!

 2. Ako je ovo istina onda ce ovi koji prodaju drogu ovakvima dobiti orden casti a oni koji su osudjeni za prodaju iste traziti odstetu id dtrzave zato sto su bili procesuirani…

 3. Strasno,bolno,uzasno i ponizavajuce. Ovakve sudije su jos jednom ubili nevino dijete I roditelje.Narode kakav nam je vrh u politici takvo nam je i sudstvo.SRAMOTA I Veliki GRIJEH!!!

 4. Znaci da je ne daj Boze, kazem ne daj Boze, ubio vise djece, isto bi dobio 6 g jer mu se sudi za saobracajni prekrsaj, A NE ZA UBISTVO. A znamo da je Mala Vanja bila na trotoaru, koji je fizicki odvojen od kolovoza.
  To nije mjesto za automobile.
  Kakav je ovo sud????

 5. Koliko kosta zivot djeteta u usranoj Republici Srpskoj, nasoj rrepublici?
  Sest i pol godina.

  Strasno i zalosno, eto ti nase drzave.

 6. MUJKIc je kriv 100%

  Ali, sta je sa pravosudnim sistemom,
  Sta je ovo, cirkus.
  Sada krivim pravosudje,
  Nas pravosudni sistem
  Ovo je sramota

  • Ovo je uzas,tako mala kazna za ubistvo nevinog deteta,andjela…molicu se ua roditelje male Vanje,da im Bog da snage za dalju borbu…ovo ne sme ovako da se zavrsi,ua monstruma je i 15god malo

 7. Boze Sacuvaj zalosno i za par godina opet izadje i nedaj Boze ubije nekog.Jadna je Republika Srpska da je to uradio u inostranstvu nikad nebi izaso iz zatvora ili nikad vise nebi dobio vozacku strasno.Jadni roditelji..:(

 8. Jebem mater tom sudiji sto ga je osudio na tako malu kaznu, familiju mu jebem i sjeme njegovo.

  • Nije sudija kriv,kriva je vlast i vladajuca stranka ,ona ga je postavila.zalost za roditelje do neba.zbog ovakve vlasti ce nas biti sve manje i manje u RS.

  • Nije ovo prva minimalna kazna za ubistvo u Prnjavoru cak i kad se dokaze da je postojala namjera za ubistvo( predumisljaj) vise od 6-6,5 godina je kazna.
   “Ubica” izlazi na vikende kuci, i uz “primjerno ponasanje eto ga kuci kro 3-3,5 godine a djeca ostaju bez oca, u ovom slucaju roditelji bez svog djeteta.
   Tuzno i sramotno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*