Nema novozaraženih lica, pod zdravstvenim nadzorom 166 osoba

Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji, na području opštine Prnjavor nema novozaraženih lica, pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 166 osoba, a po odobrenju epidemiologa, 1281 osoba je izašla iz nadzora. Od početka pandemije, na području opštine Prnjavor, registrovano je 25 slučajeva zaraze virusom korona.

U toku jučerašnjeg dana, testirano je 11 osoba, uključujući i 9 zdravstvenih radnika i svi testovi su negativni. Od početka pandemije, testirano je ukupno 55 zdravstvenih radnika i 10 radnika iz domova za njegu starijih lica na području opštine, i njihovi testovi su takođe negativni.

U lokalnim karantinima trenutno se nalazi 10 lica.

U protekla 24 časa, opštinska komunalna policija kontrolisala je 35 lica, koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru.

Opštinski inspektori, kao i komunalni policajci kontrolisali su privredne subjekte vezano za poštovanje naredbe o regulisanju rada tokom prvomajskih praznika, kao i poštovanje zaključka Republičkog štaba, vezano za higijenske mjere. Svi kontrolisani subjekti poštovali su naredbu u pogledu ograničenja radnog vremena. Jedan subjekat u toku kontrole nije obezbijedio jednokratne rukavice za kupce i nije se poštovala mjera distance između kupaca.

Prema izvještaju Policijske stanice Prnjavor, u protekla 24 časa, dva lica su sankcionisana zbog kršenja policijskog časa.

Službenici Policijske stanice i komunalni policajci sankcionisali su osam lica zbog nepoštovanja zaključka o obavezi nošenja zaštitne maske i rukavica.

Opština Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*