5 Comments

 1. Мираш Дедејић, распоп, расчињени поп кога је Црква одбацила, а који би требао да се нађе на челу будуће Црногорске православне цркве нашао се ових дана у друштву освједочених србских душмана: Анте Пркачина, ратног злочинца и генерала ХОС-а, Златка Хасанбеговића, бившег министра културе Хрватске и познатог усташког идеолога и уредника-новинара “Бујице” Велимира Бујанца!

  Више о браћи “по бабине линије” у чланку; кликните у прилогу:

  https://www.intermagazin.rs/sada-je-sve-jasno-miras-dedeic-u-drustvu-najgorih-ustasa-evo-ko-su-oni/

 2. Да се у историји (животу) неког народа ништа не догађа случајно и да бих у то разувјерио “невјерне Томе”, прилажем само четири видео-линка, прилога или како хоћете, који – када се доведу у корелацију, указује на лаж и наше катастрофално незнање. Са незналицама је лако манипулисати, зар не?!

  Срби су народ који своју историју врло слабо познају. Оно што као знају и званично уче, у образовномном програму, су чисти фалсификати, гомила глупости. Када се на таквом темељу формирају генерације и генерације дебила онда није тешко разумјети да нам се дешава ово што нам се дешава; што се дешавало или што ће се тек десити! Дакле, ми смо изгубљен случај а да ли ћемо нестати с животне арене, као неки други народи, остаје да се види.

  Ово што се данас догађа у Црној Гори је одраз нашег незнања. Он ће се завршити лоше по србске националне интересе, у првом реду за Цркву а, касније, за народ. Амфилохије Радовић, који је сада на челу организованог протеста, је ватикански играч; исто као Ђукановић, Вучић или … (остале допишите!).

  Као прво, обавезно прочитајте приложени текст; ОВДЈЕ:
  http://www.rasen.rs/2016/10/radovan-damjanovic-ljudi-nista-ne-znaju-radio-serbona/#.XiqxCDJKjcs

  Као друго, наставите са читањем; ОВДЈЕ:
  https://www.intermagazin.rs/procitajte-jedno-pismo-iz-1969-godine-kojim-je-zapocelo-rusenje-pravoslavlja-u-crnoj-gori/

  Као треће, послушајте дијалог који се догодио двије године прије садашњих догађања у Црној Гори; ОВДЈЕ:
  https://www.youtube.com/watch?v=3BNB4AK30Pg

  Ако сте расположени, наставите; ОВДЈЕ:
  https://www.youtube.com/watch?v=YwVl0AMcURY

  • Svaki dan se moze da procita nesto novo.Kada sve to procitas tek onda vidis da ne znas nista.U svakom slucaju u svemu procitanom nadjemo krivca u Vatikanu papi i onda pocinje ono nase samosazalijevanje.Kako smo mi jedino dobri sto znamo reci da smo mi nebeski narod.Skoro slusajuci prof.Ceranica kako rece da ce mo mi da se spasimo stradanjem dok Rusi i Grci se spasavaju molitvom.Mozda prof.Ceranic zna vise nego mi, ali ja mislim da ce mo tako prije ipak da nestanemo.Ali ako ste naveli Djukanovica,Vucica ,Radovica da dopisem Irineja i Dodika tu se moze jos dopisivato tako da bi se moglo doci do neke brojke oko milion koji sebe smatraju jedinim Srbima.E to nas vodi u nestanak,a za to najvecu odgovornost snosimo mi sami.Mene su pljuvali samo zato sto sam nesto vidio,cuo,znao jer eto to nije moj posao.Moje je da zatvorim oci,usi da iskljucim mozak i samo da klimam glavom e zbog toga sto su trazili od mene trazit ce i od vas i tako ce mo da nestanemo.Kada ste naveli da imamo iste ili slicne moralne vrijednosti nisam odgovorio odmah.Sada koristim priliku da pitam i Vas kao i samog sebe sta to bijase “Moral”Da li Moral ima sada drugu definiciju ili su ljestvicu Morala podigli na neki visi nivo pa za nas obicne je to nedostizno.Vjerovatno su samo ovi nabrojani kojima mozes dopisivati jos imena jedini koji imaju “Moralnu vrijednost”svi drugi su Amoralni pa i Vi i ja.

 3. “Ништа се не догађа случајно. Ако се догађа, можете се кладити да је било планирано да се тако догоди” – ово су ријечи 32-ог америчког предсједника Ф. Рузвелта. Иначе, од преко 45 америчких предсједника, њих 42 имају заједничко поријекло! Случајно? Ни говора. Овај кратки увод само да се зна – ништа се не догађа случајно.

  Иначе, јунак наше приче, појавио се на политичкој сцени крајем прошлог вијека. Као син познатог адвоката, он ће нагло ускочити у сам врх комунистичке врхушке, те ће 1979. године бити изабран за члана Централног комитета Савеза комуниста Југославије, са само 17 година!!! Дванаест година касније биће најмлађи предсједник једне владе Црне Горе! Тако је “антибирократска револуција” и пад истрошене комунистичке идеологије “освјежен” новим снагама, ликовима у које је народ имао велико повјерење, визионарима као да их је само Свевишњи послао да се, том слуђеном народу, нађу при руци! Од тада па до данас Мило нам сједи на трону – влада, одлучује и пресуђује…

  Када се данас сагледају домети његове владавине неће се погријешити, ако закључимо: Мило је искључиви власник Црне Горе – богатији од султана Брунеја а народ, као и у осталим крајевима бивше државе, убог и дезорјентисан али слуђен и сиромашан, без наде и перспективе у боље сутра. Рецептура за владање већ виђена, само је то у Србији неки Вучић, а у Републици Српској Главни Баја. У сваком случају Мило и његови следбеници је пројект који је обећавао много, један шаблон како се влада и “усрећује” властити народ.

  Али, проблем настаје када се ови “визионари” осиле и изгубе сопствену орјентацију, па пренагле или изненада донесу несмотрену или недај Боже властиту одлуку! Закон о слободи вјероисповјести је она “кап која је прелила чашу”, народ се пробудио, препознао да му закон “лежи у топузу” и да је искључиво уперен против Срба и СПЦ, против православља.
  А мишљаше Мило да му “племе сном мртвијем спава”…

  Но, пуштимо Милу! Шта је с његовим следбеницима?! Ни њима баш не “цвјетају руже”, никако да увјере и убиједе сумњичаве Србе да живе добро, да постижу историјски безобразне “успјехе”, само то они – незахвалници, не осјећају и не запажају!

  Да ли ће нам бити боље, када овај “тројац” слети са владарског трона? Нажалост, неће! Али то је нека друга и дуга прича коју ће наставити, неки наш потомак, за својих тридесетак година… Нама преостаје да се само држимо оне мудре Његошеве: “Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека”! Овај “тројац” остаће уписан у историји као “брука довијека”.

  Зато ја Кежем себи: Добро је, нек није горе; а контам – Добро је, ал биће горе!

  У прилогу један од “бисера” на ову тему; видео-линк, ОВДЈЕ: https://www.youtube.com/watch?v=UnzYbccPUOI

  • Dobar i opsiran komentar.Onako kada malo razmisljam ucio sam o svemu i svacemu i na kraju vidim da u stvari nisam nista naucio.Jer ono sto sam naucio nisam naucio to ne vazi danas.Ucili smo o raznim okupatorima ti zli okupatori su mi poznati.Pa i nisu oni tako zli od veceg zla uvijek ima jos vece zlo.A to jos vece zlo su domaci izdajnici kojih nikako da otkrijemo uvijek su zamaskirani.Da li su oni zaista tako dobro zamaskirani ili mi zaista i nismo sposobni da ih identifikujemo.Ako ih i identifikujemo to bude kasno jer oni tada postaju tako snazni, a mi tako slabi, krhti razbijeni.Tako da i vlastitu sijenku vidimo kao neprijatelja.I sta ocekivati nego opet nekog okupatora i prihvatiti istog ne boriti se protiv jer u sustini on nas oslobadja domaceg izdajnika.Pa kazem onda bolje dobar okupator nego los domaci izdajnik.Na kraju u nasem narodu je poznata ona izreka”Boze cuvaj me od prijatelja,od neprijatelja cu se sam da cuvam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*