Naša sugrađanka Tijana Šestić učestvovala je na poznatom međunarodnom simpozijumu u Belgiji

Studentkinje doktorskih studija na Prirodno-matematičkom fakultetu i članovi našeg projektnog tima, Milica Stevanović i Tijana Šestić, učestvovale su na međunarodnom simpozijumu Chemical Research in Flanders – Chemistry Conference for Young Scientists 2022 (CRF-ChemCYS 2022), koji je održan od 12-14. oktobra u Blankebergu, Belgija.

Na simopzijumu naše doktorantkinje su u vidu posterske prezentacije prezentovale svoje rezultate koji su sastavni deo njihovih doktorskih disertacija. Tokom prvog dana simpozijuma, Milica je učestvovala u posterskoj sesiji sa radom pod naslovom „Synthesis, biological evaluation and in silico ADMET prediction of 17α-picolyl and 17(E)-picolinylidene estra-1,3,5(10)-triene derivatives“, dok je Tijana svoje rezultate pod naslovom „Synthesis, structural characterization and in silico study of novel 4-azasteroid-17-hydrazone derivatives“ predstavila drugog dana simpozijuma.

One su imale priliku da prisustvuju predavanjima i usmenim izlaganjima iz različitih oblasti hemije, kao i posterskim sesijama na kojima su diskutovale i razmjenjivale iskustva i ideje sa naučnicima širom svijeta.

Prnjavor.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*