Naša kuća je nekada bila prepuna smeha, a sada je nestala u nesreći, zvali su nas da nam nude novac… novac ne može da vrati naše najmilije!

Tragedija je zavila Sremsku Mitrovicu u tugu dok se prijatelji, rođaci i komšije opraštaju od Vidosave Jovanović (49) i njene dva sina, Dejana (23) i Aleksandra (19), kao i njene šestogodišnje unuke, koji su tragično izgubili živote u užasnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila prekjuče u Prnjavoru. Kuća porodice u Sremskoj Mitrovici sada je ispunjena prijateljima i rođacima koji su došli da se oproste od voljenih ljudi.

Ova strašna nesreća dogodila se 27. avgusta oko 20:30 na magistralnom putu Prnjavor-Derventa, u naselju Štrbci. Prema sumnjama, udes se desio kada je „pasat“, koji je vozio mladić Boban Đ. (26) iz Prnjavora, sudario se sa „pežoom“ u kojem je bila četvoročlana porodica iz Sremske Mitrovice.

„Naša kuća je nekada bila prepuna smeha, a sada je polovina porodice nestala“, kroz suze je rekao muž i otac poginulih. „Svi smo bili ovde, nikada nije bilo tesno. Delili smo skromno, ali srećno, sve što smo imali. Ali sada nemamo ništa, bez njih. Kako da se pomirimo s tim? Prazne sobe, njih nema. Jedan advokat iz Bosne nas je kontaktirao i ponudio da plati troškove. Ali kako? Kako da plate? Ništa ne može da vrati naš život.“

„Nije lako zbog svih, ali posebno teško zbog devojčice. Bila je naša mala princeza,“ rekla je prva komšinica.

Majka male devojčice je slomljena. „Nismo znali šta se desilo i ko je poginuo. Bila je policija ali nismo dobili mnogo informacija. Kontaktirali smo ljude iz Bosne, ali nismo uspeli da saznamo ništa, objašnjava majka devojčice kako su saznali za nesreću. – Moja braća i majka su krenuli za Banja Luku da srede kuću, krenuli su u Pežou iz 2002. godine, automobilu koji nije mogao brzo da ide. Dejan je vozio, nikada ne bih dozvolila da on vozi ako nije pažljiv. Vožnju je uvek obavljao pažljivo, poštujući zakone, nije hteo da plaća kazne. Moja devojčica je bila vezana za baku, a sada će zauvek biti zajedno. Spremala sam moju devojčicu za školu, mnogo se veselila, govorila je da će ustajati u šest ujutru da ne zakasni, majka male šestogodišnje devojčice nije više mogla da priča od suza i tuge.

Porodica je podelila svoju tešku priču o trenucima posle nesreće. Dejan je ostao mrtav na mestu, dok su Vidosava, Aleksandar i šestogodišnja devojčica preminuli na putu do bolnice. Danas su primili poziv od advokata iz Bosne koji je ponudio novčanu pomoć za troškove, ali porodica je odlučila da to odbije.

„Ne želimo da razgovaramo s advokatima. Novac ne može da vrati naše dete, majku i braću. Želimo da taj vozač bude kažnjen kako zaslužuje, ne samo par godina, već do kraja svog života. Našeg deteta više nema, a oni sada zovu i pričaju o novcu, to je zaista strašno,“ kaže majka šestogodišnje devojčice potreseno.

Nesrećna porodica koja je izgubila svoje voljene u Bosni, prema rečima porodice, trebala bi da bude preneta u Sremsku Mitrovicu do kraja nedelje. Sve je već organizovano, rođaci su već stigli. Jedan od njih, koji živi u Beču, trenutno je u Banja Luci i čekaju da se vrati sa vestima, porodica sa tugom priča o trenutnoj situaciji.

Aleksandar je imao samo 19 godina, divan momak. Svaki dinar je davao deci. Voleo je decu. Nije sebi kupio, već je davao da deca kupe kokice ili nešto drugo, priča rođaka. Bavo se sportom, mladić za svaku hvalu. Sada je njegov život ugašen. Dejan se tek oženio i dobio dete. Beba od četiri meseca nikada neće upoznati svog oca, njegova žena je neutešna. Vidosavu Jovanović mnogo građana Sremske Mitrovice poznaje, kao dobru i vrednu ženu, iz velike i složne porodice.

Zašto ste nas napustili? Naša princeza, naša deca su zaslužila da žive još puno godina… neutešna je porodica.

Istraga je u toku i nju vodi Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, koje je obavilo uviđaj na licu mesta uz prisustvo policijskih službenika iz Policijske stanice Prnjavor. Tužilaštvo intenzivno radi na rekonstrukciji događaja kako bi se razjasnila sva okolnosti ovog tragičnog događaja koji je ostavio dubok pečat tuge u Sremskoj Mitrovici.

Ozon.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*