Narodni skup “Branimo Srpsku” u Prnjavoru; Srpska nije poligon za bilo čije političke igre (FOTO/VIDEO)

Odbrana Republike Srpske, imovine  i njenih institucija obaveza je svih njenih građana – poručeno je sa velikog narodnog skupa koji je večeras održan u Prnjavoru.


Da prnjavorčani stoje uz instituciju predsjednika i sve ono što Republici Srpskoj garantovano Dejtonskim mirovnim sproazumom dokaz je i veliki broj Prnjavorčana koji su se okupio  na mitingu “Branimo Srpsku”.

Upravo ova slika koju šaljemo najopasnija je za strance, oni nemaju odgovor na narod i podršku institucijama Srpske – poruka je predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

Ovo je odgovor naroda na sve ono što se dešava u Republici Srpskoj u smislu pritisaka. Vidite i sami da svaki dan dolaze teške izjave iz drugog entiteta i da na to apsolutno nemate nikakvu reakciju. Mi kada na skupu kažemo da želimo da branimo insitucije i da nas ne progone iz BiH, dozvolite nam da u miru zajedno živimo,  onda smo mi neki “loši momci” i propagiramo secesiju, što je potpuno neshvatljivo”, kaže premijer Srpske Radovan Višković u Prnjavoru.

Višković kaže skupovi koji su održani od Trebinja do Krajine već sada imaju efekta. Imovina je ponavlja, kategorija oko koje nema rasprave.

Ono što smo skupo platili životima u proteklom odbrambeno otadžbinskom ratu danas moramo sačuvati, kaže prvi čovjek Prnjavora Darko Tomaš.

Republika Srpska u čije temelje je ugrađeno 626 života prnjavorskih boraca, ne može biti poligon za bilo čije političke igre, naglašava Tomaš.

Kao što su drugi gradovi poslali poruku, tako večeras Prnjavor šalje da je uz insitutcije Republike Srpske, uz predsjednika i ono što je posebno važno jeste da ne smijemo dozvoliti da nadležnosti dobijene Dejtonskim sporazumom budu narušene. Posebno zadovoljstvo mi je istaći da su građani tražili održavanje jednog ovakvog skupa”, kaže gradonačelnik Darko Tomaš.

Osim brojnih građana iz cijele regije, skupu su  prisustvovali i zvaničnici Republike Srpske, brojni ministri u Vladi Srpske ali i srpski predstavnici u zajedničkim institucijama.

Nakon Prnjavora, skupovi “Branimo Srpsku” najavljeni su u Laktašima i Banjaluci.

TVk3

1 Comment

  1. Istina ipak boli !
    Zasto ja moram prihvatiti ono sto mrzim i jos mi naturaju to?
    Necu.hvala.Niko ne trazi Dodika vec imovinu i Dodika i to sve ima na sajtu ohr. Sta smeta dati imovinu ona ne moze pobeci nigde a narod moze u Srbiju ako hoce a mi se tj Dodik i SNSD se zezaju sa jadnim narodom kako mi ga zao samo sta im radi.Onolika Srbija a on udara li udara a zasto, zasto muciti jadni narod a onolika Srbija moze mi u nju stat naroda i naroda.Zemlje ce nam ionako bit puna usta. Niko ne trazi narod,fabrike,ekonomiju vec samo teritoriju a narod se buni jer je napaljen.Sad lepo razresiti Dodika i potpuno razvlastiti RS tako da vise nikad ne bude nikakava Vlada RS i to je dobro da udjemo sto pre u EU koja sledece godine uvodi digitalni evro jer banke joj sve propadaju i sve a i nisu njene vec Jevreja iz Amerike.ne znam samo kako ce nas placati iz ambasada za pisanje.Zasto ja moram prihvatiti lepo nesto da je drustveno korisno kao imovina i lavor i slicno kad ja znam da nije i uprkos tome sto mi kazu da sam politicka guska a ja znam da nisam.Zasto mi da ginemo za demokratiju za celi svet a Srbima da nije nista kao sada? Hiljadu zasto……….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*