Naredba o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata

Na prijedlog Opštinskog štaba za vanredne situacije, Načelnik opštine donio je Naredbu o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na području opštine Prnjavor.

U cilju provođenja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te zaštite i spasavanja stanovništva:

 1. Zabranjuje/u se do 06.07.2020. godine:
 • sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu i
 • sve takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista.
 1. Ograničava se rad do 06.07.2020. godine od 06,00 do 22,00 časa, a nedjeljom od 07,00 do 12,00 časova:
 • trgovinama na veliko,
 • trgovačkim centrima i svim trgovinama na malo prehrambenom i neprehrambenom robom,
 • fitnes centrima (fitnes, bodi-bilding klubovima i sličnim oblicima organizovanja),
 • privatnim stomatološkim ambulantama,
 • svim subjektima koji obavljaju zanatsko-uslužne djelatnosti,
 • poljoprivrednim apotekama,
 • drogerijama.
 1. Ograničava se rad do 06.07.2020. godine od 06,00 do 23,00 časa:
 • ugostiteljskim objektima za ishranu i piće,
 • subjektima koji vrše dostavu hrane, ako su registrovani za obavljanje te djelatnosti.
 1. Ograničavaju se do 06.07.2020. godine od 07,00 do 23,00 časa aktivnosti sportskih organizacija i sportista koje obuhvataju trenažni proces.
 2. Ograničava se rad do 06.07.2020. godine od 05,00 do 15,00 časova stočnoj pijaci i tržnici na veliko.
 3. Ograničava se rad do 06.07.2020. godine od 06,00 do 22,00 časa radnim danom, a nedjeljom od 07,00 do 17,00 časova tržnici na malo i zelenoj pijaci.
 4. Subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača isključivo u pogledu prodaje njihovih proizvoda, ograničava se rad do 06.07.2020. godine od 06,00 do 23,00 časa.
 5. U propisanom redovnom radnom vremenu mogu raditi:

–  dragstori,

–  bazeni, „wellnes“ i spa centri posebno i u sklopu objekata za smještaj,

–  dječiji vrtići i

–  igraonice.

 1. Benzinske pumpe nastavljaju da rade u dosadašnjem režimu, s tim da se ograničava rad ugostiteljskog dijela objekta do 23,00 časa.
 2. Hoteli, hosteli i moteli mogu pružati usluge smještaja gostiju bez vremenskog ograničenja, kao i usluge ishrane i pića gostima i trećim licima sa vremenskim ograničenjem od 06,00 do 23,00 časa.
 3. Apoteke mogu da rade svakim danom od 07,00 do 22,00 časa. U vrijeme kada apoteke ne rade, snabdijevanje lijekovima i medicinskim sredstvima vršiće se putem dežurstva ili pripravnosti u najmanje jednoj apoteci.
 4. Svi naprijed navedeni subjekti dužni su organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ za sprečavanje pojave i širenja COVID-19  bolesti na radnom mjestu.
 5. Subjekti iz tačke 12. ovog Zaključka mogu samostalno vršiti dezinfekciju poslovnih prostora u skladu sa Uputstvom JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“.
 6. Kontrolnim organima je naloženo da se nepoštovanje ovih mjera kažnjava u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Krivičnim zakonikom Republike Srpske.
 7. Opštinska uprava, javna preduzeća i ustanove organizovaće svoj rad kako slijedi:
 • na ulazu u sve službene prostorije organa ograničiti broj osoba koje istovremeno mogu da uđu i borave u prostorijama organa, onemogućiti zadržavanje u prostorijama organa i pravljenje dužih redova u zatvorenom prostoru,
 • održavati rastojanje između građana u zatvorenim prostorima od najmanje dva metra, uz preduzimanje mjera dezinfekcije i pojačane higijene i
 • kontrola broja korisnika usluga šalter sale i matičnih službi zavisno od prostora, održavanje fizičke distance od dva metra i uz obezbjeđenje fizičke providne barijere na radnom mjestu koja pruža dovoljnu zaštitu zaposlenom i korisniku.
 1. Zadužuje se Odjeljenje za inspekcijske poslove da u provođenju ove Naredbe obezbijedi poštovanje iste od strane naprijed navedenih subjekata.

Naredba o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na području opštine Prnjavor 

Opština Prnjavor

9 Comments

  • Ne samo što si glup i prepotentan, nego i administrativno si promašio!Prnjavor nije svratan u gradove po sadašnjoj pravnoj legistlativi. Tako da si ti “ovo malo ničega i ništa” magarčino!

 1. Jebite sebi mater i vi corona. Na vrh vise kurca ste sa tim. Cuj ove debilcine”ovo malo grada i mog kurca” sta unosite nemir i paniku a taman se malo smirilo, ako ces umirati, umri vise u p. materinu. Ako ti se ne hoda ne izlazi, zatvori se u svoj jebeni ćumez i ne izlazi nikad vise. Ama dosta panike, kaznenih mjera, maski i govana!

 2. Sad vam sve smeta kad se desilo a prije 30-ak dana kad sam pisao i u jednu ruku apelovao da se karantini ne ukidaju koje kakve intekektualne spodobe su mi upucivale razne bljuvotine putem ovog portala. Dosli su, izmuvali se oko nas i otisli. E sad cemo mi da gledamo ko do kad radi, ko nosi masku i da se ovde izmedju sebe koljemo . Ponavljam, virus nece niko donijeti iz ruralnih sredina Crkvene, Gusaka, Lisnje, Prisoja nego stize iz EU.. Veliki propust vlasti. Medjutim,, za saku OJERA ” moze sve…

  • Ti si druze veliki debil. Vidjeces kako ce se zivjeti bez tih “ojra”. 4 milijarde maraka se godisnje upumpa iz EU sto ti je 11% BDP bijednice. Slobodno nastavi srat po dijaspori dok budes bio ovisan o svojim kleptomanima iz vlade nebil ti povisili platu za 10 KM neto. Uzivaj vracati rate kredita za vladine helikoptere i limuzine dok cijevcis kafu po 2 sata i blatis “baustelce”.

  • Sta imas Ti da kazes na ovo sto se pise po srpskim
   novinama?

   https://www.kurir.rs/v/3487445

   Ajd sad da te cujem , a ostacu kulturan pa necu da te vredjam kako ti ovdje non stop radis, niti zelim da sirim mrznju , samo zelim da ti pokazem da NISI U PRAVU

   • To nisu srpske novine vec režimsko smeće, i svako ko vjeruje u to šta piše tu i u sličnim tabloidskim bljuvotinama nije dalje dobacio od osnovne škole.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*