NAJUSPJEŠNIJI ATLETIČARI Jelena Gajić iz Prnjavora i Voislav Grubiša iz “Borca” proglašeni za najbolje

FOTO: ATLETSKI SAVEZ REPUBLIKE SRPKE

Član Atletskog kluba (AK) “Prnjavor” Jelena Gajić i Voislav Grubiša iz banjalučkog “Borca” proglašeni su za najuspješnije atletičare Republike Srpske u u ovoj godini u kategoriji seniori.

Gajićeva je reprezentativac i prvak BiH i Republike Srpske u disciplini 400 metara i 800 metara, oborila je rekord BiH i Republike Srpske u ove dvije discipline u dvorani.

Grubiša je prvak BiH u bacanju diska, prvak Srpske u bacanju kugle i diska i član reprezentacije BiH i Republike Srpske, a i pripadnik je Specijalne antiterorističke jednice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

On je rekao novinarima na manifestaciji “Veče atletike” na Sokocu da je ovo treća godina zaredom da je izabran za najboljeg atletičara Republike Srpske i izrazio zahvalnost svom treneru i klubu, te Atletskom savezu Srpske.

– Ova nagrada mi mnogo znači i podstiče me da i dalje radim, da se trudim i postižem što bolje rezultate -rekao je Grubiša.

Za najuspješniji atletski klub u ovoj izabran je banjalučki “Borac”, koji je najtrofejniji i jedan od najuspješnijih u BiH, čiji su atletičari u ovoj takmičarskoj godini oborili sedam rekorda BiH i Republike Srpske.

Sara Lučić iz sokolačkog AK “Glasinac” proglašena je za najuspješniju mlađu seniorku, a Mlađen Samardžić iz brčanskog kluba “Maraton” i Stefan Stanković iz AK “Banjaluka” za najuspješnije mlađe seniore Srpske.

Posebno priznanje za doprinos razvoju atletike u Republici Srpskoj dodijeljeno je Atletskom savezu Srbije, a uručeno je Snežani Jolović, legendi srpske atletike i šampionki Evrope na 1.500 metara iz 1990. godine, koja je i potpredsjednik ovog saveza.

Izrazivši zadovoljstvo priznanjem, Jolovićeva je rekla da se nada da će saradnja ova dva saveza ubuduće biti izražena u većem i boljem obliku, te u pomoći atletičarima, trenerima i gradnji sportske infrastrukture.

– Treba da nastavimo to druženje zbog nas starijih koji su nekada bili u tim atletskim vodama, i sada su, a najviše zbog mladih koji treba da čuvaju te naše tekovine i da znaju ko su naše atletske legende – istakla je Jolovićeva.

Nagradu Atletskog saveza Republike Srpske za doprinos opštine u razvoju atletike dobio je načelnik Sokoca Milovan Bjelica.

Predsjedniku Atletskog saveza Republike Srpske Dušku Ivičiću uručeno je priznanje za najuspješnijeg trenera za mlađe kategorije.

Ivičić je ovom prilikom zahvalio opštini Sokolac, za koju je rekao da se svaki put pokazala kao dobar domaćin svih sportskih manifestacija.

On je naglasio da je Atletski savez Republike Srpske, uprkos pandemiji, održao sva takmičenja iz svog kalendara, ali i dodatne projekte među kojima Prvi svesrpski atletski kup u Trebinju, te izrazio nadu da će ova manifestacija prerasti u takmičenje koje će okupljati najbolje atletičare iz Srbije i Republike Srpske.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Vladimir Jakovljević iz AK “Prnjavor”.

Posebna priznanja za dugogodišnji doprinos u radu Atletskog saveza Srpske uručena su istaknutim atletskim radnicima, Dragoju Mićiću i Dragomiru Čabrilu.

Na “Večeri atletike” na Sokocu proglašeni su i najuspješniji atletičari u prošloj godini u svim uzrasnim kategorijama u Srpskoj.

Manifestaciju je organizovao Atletski savez Republike Srpske.

U hotelu “Zlatni bor” na Sokocu danas je održana i redovna godišnja Skupština Atletskog saveza Srpske, na kojoj su sumirani svi rezultati postignuti u ovoj godini.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*