21 Comments

 1. treba održati litiju da sadašnja vlast vrati zemlju narodu koju su oduzeli komunisti a o oni su obećali da je će je vratiti. SPC podrzacava te nase lopove na vlasti. Borimo se se za Srbe u Crnoj Gori a ovdje nas j..e ko god stigne. E narode plitke pameti.

 2. Српски народ у Црној Гори је у веома тешкој ситуацији послије увођења расних закона од стране најгорег режима које је Црна Гора имала у својој историји а то је: забрана српског језика у државним и јавним установама, забрана ћирилице у државним и јавним установама, увођење латинице као писма тзв. црногорског језика, Милов издајнички режим је признао лажну шитарску државу Косове, а сад је нешто најперфидније под кринком слободе вјере је у глуво доба ноћи донесен закон о отимању имовине српске православне цркве. Европа ћути јер то су смислили језуити и енглеске обавјештајне службе. Позивам православни народ Прњавора да изађе на литију онако како су Срби организовали протесте у Љубљани марта 1999 пред америчом амбасадом у знак подршке српском народу у Србији и Црној Гори када су НАТО зликовци 76 дана и ноћи непрекидно бомбардовали СРЈ.

  • Vasilije.Kada je Dodik rekao ukoliko gradonacelnik u Prnjavoru bude Gataric u Prnjavoru se nece uloziti ni jedna marka sa nivoa Republike.To je jasan znak podjele medju nama i dok god Dodik i Snsd budu u vlasti jedinstva nece biti.Pitanje je vremena kada ce mo takav zako dobiti u BiH uz podrsku Snsd-ea i Dodika.Takav zakon ce podrzati upravo svi iz Snsd-ea nas narod ide putem nestanka ne zato sto to nasi neprijatelji zele.Nestajemo zbog izdaje medju nama.

   • Nostradamuse! Miješaš žabe i babe. Ovakav zakon se ne može donijeti u BiH jer je to već regulisano aktima (ustav i zakoni) ali može donijeti nešto drastičnije kao naprimjer što pojedine odluke donosi tz Ustavni sud BIH. od latina (zapada) možemo svašta očekivati! Dodik i SNS-d nemaju veze sa tom politikom jer se do sada vidi da je Didik u istom mišljenju ko vladike Srpske crkve, Što se tiče tog nitkova Gatarića pa dobro je da ga narod skloni da više ne pljačka ta pljačkaška družina. Kako ćemo proći sa ovima sada vidjećemo!

    • Dragane.Dodik i Snsd-e su uporno tvrdili da su protiv Anp i govorili da to nece potpisati ni u kojoj formi.Sta se kasnije desilo?Dodik i Snsd-e su raspisali referendum o Ustavnom Sudu o 9.januaru o nezavisnosti itd.Kasnije su to sve bile ankete pa zar moze biti veceg zla od Snsd-ea.Po meni vise ne postoji ni Republika Srpska ni NS Rs sve je to unisteno i uz pomoc i izdajnika u samom SDS,a sve je to predvodio Dodik i Snsd.Mozda grijesim,ali vrijeme ce pokazati.Srba na Kosovu nema ili su statisticka greska.O KiM slusamo samo gluposti i lazi da je to dio Srbije,a borimo se da samo ako bude moguce da se sacuva nekih 5%teritorije Kosova.Sa Republikom Srpskom nece biti nista drugcije sve dok mi cekamo sta ce ovi sada nase tkz.patriote Dodik i Snsd da urade.Tvoje ono Sds je zlo,sta ce ovi da urade vidjet ce mo.Zar do sada iz gore navedenog nismo nista vidjeli.

    • Ne mijesam babe i zabe ostavi se tih otrcanih fraza.Prvo se zapitaj od kada i da li vjerujes u boga pa tek onda mozes pisati o ustavu i zakonima.Ustav i zakoni se uvijek mijenjaju ili dopunjavaju.Pa sto se tice samog zakona ja kazem ovako:”Zakon je jednak i jasan za sve jedni moraju da ga postuju,a drugi mogu da ga krse.E tu zakon nije jasan.”Pa sta je u Crnoj Gori?Da li je tu pogazen i ustav i zakon?

     • Nostradamus! Pogažen je Ustav donošenjem rasističkog zakona! Nebi to milo uradio d anema zaleđinu Nato pakt!

      • Dragane dragi uzalud je vama nesto objasnjavati kada vi ne vidite sta vam je pred nosom.Snsd je rasisticka stranka,a vi to ne smijete da vidite.

 3. Samo da znate – ništa se ne događa slučajno. Čak I ono što se dogodilo, planirano je! Rumunska pravoslavna crkva je dobila svoju samostalnost , 1925.g. od Carigrada, pod veoma čudnim okolnostima. Prije toga su bili pod jurisdikcijom Srpske crkve, Ohridske arhiepiskopije. To je izvedeno uz pomoć jezuita.
  Rumunija nije formirana po želji Vlaške i Moldavije već željom sila pobjednica u Krimskom ratu (1853-56.g.). Dakle, nasiljem nad voljom stanovnika dunavskih kneževina. Kada je za gospodara došao Aleksandar Kuza, on je, odmah, najavio konfiskaciju srpske crkvene imovine. Izbio je ustanak seljaka, u Vlaškoj i u Bukureštu (1862.g. i 1865.g.), nastao je haos, kriza pa je Britanija predlagala Turskoj da ponovo okupira srpske prostore! Da li vas ovo podsjeća na dešavanja u Crnoj Gori?
  Hasburška monarhija je unijate i Srbe, među kojima se širio romanski govor, imenovala Vlasima.
  Glavni cilj stvaranja Rumunije bio je da fizički odvoji Srbiju od Rusije. Pogledajte geografsku kartu. Proces nije završen.
  I dok su od Srba stvarani Rumuni, Austrija je preko jezičke “reforme” srpskog jezika pripremala Srbe katolike, koji su primili “carsku vjeru”, da ih “promaknu” u Hrvate! Urađeno je to uz pomoć Vuka, ali i drugih izdajica, među kojima se posebno istakao Đuro Daničić, zapravo Đorđe Popović! Na samom početku XX vijeka odjednom je nestalo Srba katolika!?
  Interesantno je da se kod oba dešavanja pojavljuje Vukov mecena, savjetnik, kum i ko zna šta sve ne, Jernej Kopitar, jezuita, odani carski “čimbenik”! Za zasluge na unijaćenju Srba u Rumune i Srba u Hrvate on će biti odlikovan od Austrije i Vatikana, a Vuk od grada Zagreba (1861.g.)!
  Aleksandar Kljosov, poznati biolog, profesor sa Hardvardskog univerziteta, utvrdio je prisustvo srpskog DNK najveće u BiH, Hrvatskoj, Pribaltiku i Moldaviji, veće nego u Srbiji!
  Mnogo više o ovoj temi naći će te u knjizi “Rumunija i rumunizacija Srba” od dr Zorana Miloševića.

  Dakle, istorija se ponavlja. Za to vrijeme Srbi mirno spavaju i slave, štuju i uvažavaju, najvećeg srpskog vizionara, državnika i mislioca Aleksandra Vučića! Vučić Aleksandar koji postiže neviđene uspjehe, koji radi svih 24 sata i uz to ustaje sat vremena ranije ima jednu falinku – mora da nosi specijalne pelene u svojoj 50-oj godini života! U prilogu dva video-linka, malo svjedočenje o našem “vizionaru”, zapravo o najvećem veleizdajniku, većem i od Vuka i od Aleksandra Karađorđevića:
  https://www.youtube.com/watch?v=7YxyYzhNVM4
  https://www.youtube.com/watch?v=RgUO7THhZ8U

  E, pa, kad je tako, Srbi uživajte u spavanju…

  • Svaka čast na komentaru. jedino niste analizirali 8pojasnili) A.Vučića detaljnijed a rasvijetlite vaše pisanje!

   • @ Dragan

    Vučić je samo “kolateralna šteta” jer nije tema. Međutim, on je toliki štetočina i manipulator, veleizdajnik, da je šteta ne pomenuti ga, tim prije, jer je i on dio priče oko napada na SPC u Crnoj Gori.
    Daće Bog, Milostivi i Svemogući, pa će on vrlo brzo biti dio prošlosti.
    Pozdrav i svako dobro.

    • Sofronije! Ja tu nemam nešto značajnih informacija pa me to zanima kako ste vi naveli u vašem tekstu za A.Vučića. Ja ga jedino posmatram i analiziram sa ekonomskog (mikro i makro) aspekta u okvirima Srpske privrede. Ja sam do sada poredio njega i Tadićeve pajtaše koji su masakrirali Srbiju u privrednom smislu. Ovaj sada pravi autoputeve i ima suficit u budžetu a Tadićevi pajtaši nisu ništa radil nego privrednu razvaljivali i sa 13,6 milijardi dolara duga isti podigli na 38 milijardi eura. Sada je objavljeno (CB Srbije) da je dug 28 milijardi eura što značu nešto se radi. Neznam koliko A.Vučić može dokinuti dostignutu politiku krvoločnog Nato pakta ili istu amortizovati recimo samim činom obezbjeđenja većih prava Srba na Kosovu i Metohiji. Govorim jedan primjer. Ne slažem se sa reakciom A. Vučića u kontekstu donošenja Milovog zakona o vjeri. Moglo je to sa vrha drugačije, ali je sad pitanje koliko i kolika je volja. Jedimo se slažem da želi Milovoj kliki da isplati poreske obaveze od 300 milona eura da bi spasio situaciju da SP Crkva ima ravnopravan položaj u pregovorima sa klikom Milovom i Nato pakta!
     Što se tiče vaših navoda o dosadašnjoj izdajničkoj Srpskoj politici u Sarajevu i njihovo klimanje glavom Bakirovim zahtjevima što direktno što preko ovih međunarodnih emisara što sa ovim Latinima koji iza kulisa hinjski nastupaju pa to znaju i babe na prelu da smo u ratu imali čistu R. Srpsku a sad osutu i prosutu naporima ucijenjenih Srpskuh političara da se dodvore zapadnim emisarima da ne idu u predekanu.
     Koliko vidim ljepše im je da vode podaničku politiku prema Bakiru nego da ih ovi strpavaju u Hag ili pokreću sudske procese u BiH!

 4. Djolle.Nisi spomenuo Republiku Srpsku ili ako neko hoce da kaze BiH.Opet ono gledas sta je kod komsije,a ne vidis sta je u tvom dvoristu.Jbg.dal’si cuo da su se Amfilofije i vlada Crne Gore suglasili da treba da razgovaraju o tom zakonu.Zakasnili ste sa litijom o podrsci Spc uvijek kasnite i predomisljate se kao babe.

  • Nije bilo potrebe da spomenem RS, nemamo naznaka da bi neko potaknuo takav vid provokacije. Nacin na koji je Crogorska vlast spremna da razovara o zakonu ne dovodi do smirenja situacije,a necedpvesti do bitnije izmjena koja bi umirila Srbe.

 5. Бесмислено је трошити националну енергију узалуд, за неке “бабе здравље”, поготово када од све те акције у стварности неће бити користи. Напротив. Довољно би било да Влада Србије или Републике Српске упути дипломатску ноту диктатору, али то се неће десити јер се носиоци власти не разликују много од Ђукановића. То што неки од њих “дижу прашину”, позивом на националну угриженост, завјеру или слично, је само јефтина прадстава за слуђени и неуки народ – лажном поруком : “ето, како се боримо”! Лажна је то представа, много пута већ виђена, у којој се „браниоци српства“ готово сигурно налазе у осмишљеном пројекту, као „противници“ или као лажни националисти.

  Сва ова дешавања дио су смишљеног плана и обухватају све српске просторе: Србију, Црну Гору и Републику Српску. Е, то је већ озбиљна опасност, недовољно препознатљива али да је наивна – није! То је хибридни рат, врста специјалног облика ратовања ненасилним путем.
  То што се сада дешава у Црној Гори виђено је, не тако давно, на територији данашње квази, монструм државе звана Румунија, прије око 140 година. У данашњој Румунији, на простору Молдавије, Влашке и Ердеља створена је етноцидом држава монструм, на штету Срба. Срби су насилним путем, уз огањ и мач, преведени у нову нацију – Румуне, уз све видове помоћи од стране Аустрије, Ватикана, Француске, Њемачке, Турске, Енглеске и неизбјежних масона, али и самих Срба издајника, нажалост! У прилогу је један видео-линк, на ову тему; ОВДЈЕ: https://www.youtube.com/watch?v=SCg49482gas
  На територији данашње Хрватске и БиХ је процес у завршној фази. У унијаћењу Срба у нову нацију, Хрвате, велику улогу је одиграо „отац српској језика и књижевности, одрод и будалетина, фрустрирана полуписмена наказа – Вук Караџић! Срби, као слаби познаваоци своје прошлости, не само да нису извукли горке и болне поуке, већ тог монструма и дан-данас славе и надарену српску дјечицу називају по њему!!! А колико смо блентави и недоказани говори и податак да, данашња САНУ још увијек ради на изради Српско-хрватског речника, језика државе која не постоји!

  Ето, зашто ја, моја маленкост, нападам ћопавог када ми се год укаже повољна прилика.

  За оне који желе да се мало више упознају са овом проблематиком, у прилогу; ОВДЈЕ:
  https://stanjestvari.com/2019/01/05/slobodan-stojicevic-amerika-vodi-mrezni-rata-protiv-srba/
  http://vladimirdimitrijevic.com/sr-yu/tekstovi/393-knjiga-posle-koje-je-sve-jasno-2.html

 6. Nepotrebno to je politizacija to treba prepustiti Crnogorcima.Mislim da ce oni to da rijese jer ipak je to jedan narod.Oni dobro protestuju u Crnoj Gori sve litije van Crne Gore mislim da su nepotrebni.Bolje bi bilo da pogledamo sta je sa nasom SPC i kod nas moze uskoro to isto da se desi.A mi smo politicki dosta podijeljeno drustvo.Ako bi se kod nas isto to desilo mislim da bi i tu pokazali podjelu.Svi ovi koji protestuju zbog zakona u Crnoj Gori mnogi bi taj isti zakon prihvatili ako bi vladajuca struktura uvela kod nas.Pa stalno ste pricali i podrzavali kada je Dodik pricao da nece potpisati nikakav Anp u bilo kojoj formi.Kada je potpisao pod nazivom PR a u stvari je Anp svi cute niko ne protestuje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*