Načelnik Tomaš ponudio pomoć opštine novom stečajnom upravniku Ribnjaka

Novom stečajnom upravniku sam ponudio pomoć opštine, ukoliko je potrebna, za sanaciju i uklanjanje ribe kako bi se problem što prije riješio, a od stečajnog upravnika sam dobio uvjerenje da će na profesionalan način pristupiti problemu i pronaći rješenje za AD „Ribnjak“.

Najkasnije u ponedjeljak, 19. jula očekujem da dobijemo sve neophodne izvještaje inspekcijskih organa kako bi provjerili stvarnu situaciju na terenu, jer sumnjam u informaciju o količini uginule ribe.

Potrebno je provjeriti u finansijskim izvještajima „Ribnjaka“ kojim količinama ribe raspolaže ovo društvo.

Nećemo dozvoliti da se „Ribnjak“ kao uništi kao ostala prnjavorska preduzeća, da privatni interes nadvlada javni.

„Ribnjak“ je akcionarsko društvo, odnosno privatno preduzeće koje je trenutno u stečaju i dok je tako odgovornost za njegovo poslovanje snose stečajni sudija, upravnik i odbor povjerilaca, jer su zaduženi za funkcionisanje preduzeća.

Opština Prnjavor

7 Comments

 1. Darko Tomas treba da ponudi pomoc i Njemackoj koju su ovih dana zadesile poplave ali da prvo rijesi situaciju u Ribnjaku.Nimalo ne sumljam da ce Nacelnik pomoci i resavanju ove dvije katastrofe.

 2. Fino i realno od Nacelnika ,tako isto je mogao da ponudi pomoc i novom npr.skupstinskoj vecini ( tj.novom skupstinsom rukovodstvu) npr.da bih svi bolje funkcionisali ,a ne na nacin kao sto mozemo da procitamo( auto u kvaru nedovoljan skupstinski materijal za odrzavanje sjednice i sl. stvari.Situacija je takva je kakva pruzena ruka u vecini dake pozitivan efekat u nekim okolnostima.

 3. Nacelnice, zasto niste nista radili da ne dodje do problema? Sada, kada je nastao problem, malo toga se moze uraditi.
  Da li je uginulo 1 ili 5 tona ribe, nebitno je. Uginulo je, a nije moralo. Mogli su se sanirati kanali, riba ranije izloviti i prodati ili prosto pustiti ribu u Ukrinu.
  Nista se nije uradilo jer se samo racuna ko ce izvuci vise koristi.
  Ako ne mozete izvuci finansijsku, ganjate politicku koja opet na kraju donese finansijsku korist.
  Kada prigusti, kao u slucaju KP “Park”, sjetite se da su to akcionarska drustva. Zaboravljate da je Opstina jedan od akcionara, osnivac i kao takva mora da radi vise od drugih za dobrobit gradjana.
  Nije Prnjavor vase privatno vlasnistvo da mozete raditi samo za svoju korist i korist svoje partije.
  Ako cete se opet vaditi na to “kako je nekad bilo”, samo dajete losiju sliku o sebi. Jeste li tuzili koga? Dobili nadoknadu stete? Niste? Pa sta radite onda kukajuci treci mandat na celu opstine.
  Uvijek je neko drugi kriv, vi i vasi saradnici niste, sve fini i posteni ljudi.

  Kako narod ne reaguje na sve gluposti sto govorite, moguce da ste u pravu.

  Samo jako!

  • Sanjice! Odgovorno lice u Ribnjak AD je direktor. Direktora je imenovala Travićeva mafija! Načelnik nema nikakve veze sa poslovanjem Ribnjaka! Moraš malo poznavati procese i zakone da bi se u kolo vatala!

 4. Tomaš preko ribnjaka skreće pažnju sa svih svojih brljotina za ovih skoro 9 godina. Dosta je više, shvati da trebaš ići, prodaji svoje knjige, obogati se od knjiga kao Špirić, ne uništavaj nas više, shvataš li to?

 5. Čizme, lopata i tačke! Pa upomoć načelniće nemoj davati pomoć od narodni para. Samo možeš leđa podbaciti ako ti je volja!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*