Na tri strane svijeta…

Auuuuuu , već ih je puno za samo jednu planinu. Ljeto je i vruće je po brdima. Hladovine ima samo preko 2000 mnv, a i tamo lije znoj s čela. Tri ekipe na tri strane popeše vrhove preko 2000 metara na Magliću, Volujku, Prenju, Ločiki, Кrstacu i Nadkrstacu.

Među sedam veličanstvenih što penjaše najviši vrh BiH, Maglić (2386 mnv) bila je i jedna veličanstvena dama. Samo su dvojica do tada penjali, a ostali opijeni ljepotom planinskih masiva Maglića, Zelengore, Volujaka, Durmitora…popeše ga ko sokoli. Ništa ne bi bilo čudno što su ga popeli. Obično se Maglić penje dva dana, a ovih naših sedam popelo i vratilo se za jedan dan, prešavši 22,5 km, savladavši visinsku razliku od 1340 metara, prelazeći nagibe terena od 20-60%.

Davno su strijele visoko odapete i lete, te sletiše i na tri vrha Vranice (Ločika, Кrstac i Nadkrstac). Svi preko 2000 mnv. Za nekoga je i to veliki izazov, ali u našem Društvu penju ga dame čisto zagrijavanja radi. Doduše bile su vođene već sad iskusnim planinarom, a podršku su dali naši prijatelji iz PD „Vizant 74274“, njih petorica. Na planini učvrstiše već ranije izgrađeno prijateljstvo i u pohode idu kao jedni.

Neki rekoše da im je to malo, pa se otisnuše na turu od četiri penjačka dana. Njih dvoje i naši prijatelji iz PК „Očauš“. Hodaše, pohodiše i popeše Prenj, Volujak, Orjen i Lebršnik. Shvatili su da je dan suviše kratak za njih, pa su poslednju planinu penjali po noći. Ovi dugoprugaši, na njihovu sreću, umorne noge u moru ohladiše.

To je naš „Кorak Više“. Ima timove (i drugare) za sve strana svijeta.

A prave planinarske poslastice tek slijede…

PD „Кorak Više“

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*