Na startu četvrte etape 153 biciklista

 

 

Polaskom 25 ekipa sa 153 takmičara iz 30 zemalja sa starta u Prnjavoru počela je četvrta, poslednja etapa Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka”.

Vodeći u trenutnom poretku je Novozelanđanin Aron Gejt, vozač tima „Evropa Rejsing“ iz Irske.

TV K3

Start završne etape otvorio je načelnik opštine Prnjavor Drako Tomaš koji je rekao da je ovo jedan od najvećih događaja na teritoriji Republike Srpske.

„Za nas u Prnjavoru je čast što smo dobili organizaciju starta poslednje etape. Uvjeren sam da će ovo na najbolji način prezentovati i Prnjavor i cijelu Republiku Srpsku, zbog čega smo smatrali da trebamo i moramo biti dio događaja ovog ranga“ , rekao je Tomaš.

On je izrazio uvjerenje da će i današnja etapa biti uspješna, ali i da će dobra organizacija biti pozivnica Prnjavoru da učestvuje i naredne godine u ovom sportskom događaju.

Tomaš kaže da za trku vlada veliko interesovanje, da mnogo gradovi žele da budu dio toga događaja, te da će Prnjavor dogodine pokušati dobiti domaćinstvo i starta i cilja trke.

Direktor trke Vladimir Кuvalja kaže da je do sada urađen dobar posao.

„Bicikliste je u svim gradovima kroz koje smo prošli dočekao i pozdravio veliki broj ljudi. Danas imamo lijepo vrijeme, povoljne uslove za vožnju i nadam se da ćemo na isti način biti dočekani i u Banjaluci“ , rekao je Кuvalja za Srnu.

Današnja etapa je duga 175 kilometara.

„Voze se četiri kruga kroz Prnjavor, potom se ide prema Derventi, gdje je prvi prolazni cilj. Sponzorski cilj imamo i u Malom Razboju Ljevčanskom, poslednji prolaz je u Laktašima, a potom dolazimo u Banjaluku gdje se vozi šest krugova i završava trka“ , precizirao je Кuvalja.

Biciklistička trka “Beograd-Banjaluka”, čiji su pokrovitelji predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Srpske Radovan Višković, počela je u četvrtak u Beogradu, a završava se danas u Banjaluci.

Organizaciju trke su pomogli Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*