Na Juniorskom prvenstvu BiH atletičari AK “San” osvojili 7 medalja

Na Juniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine održanom 29 i 30. avgusta na Atletskom centru u Sarajevu, atletičari atletskog kluba ”San” iz Prnjavora ostvarili su svoj najveći uspeh u dosadašnjem postojanu osvojivši sedam medalja. Jednu zlatnu, dve srebrene i četiri bronzane medalje.
Jedna od najuspešnijih takmičarki na takmičenju bila je Kristina Stojković koja je osvojila čak četiri medalje. Jednu zlatnu i tri srebrene.
Zlatnu medalju Kristina je osvojila u trci na 400 m sa svojim najboljim ovosezonskim rezultatom koji iznosi 1 minuta 1 sekunda i 35 stotinki. Bronzane medalje Kristina je osvojila u trkama na 100 m sa novim ličnim rekordom od 13 sekundi i 15 stotinki, na 200 m sa najboljim ovosezonskim rezultatom od 26 sekundi i 98 stotinki i na 800 m sa vremenom 2 minute 31 sekunda i 97 stotinki.
Kristina je osvajanjem Titule prvaka Bosne i Hercegovine na 400 m izborila pravo nastupa na Juniorskom prvenstvu Balkana koje se održava u Istanbulu, a za koji ove godine zbog Korona pandemije ne trebaju norme za nastup.
Srebrenu medalju je osvojila Belma Ćuran u trci na 400 m sa preponama, sa najboljim svojim ovosezonskim rezultatom.
U trci na 5000 m brzo hodanje Kristijan Marić je osvojio srebrenu medalju, dok je Aleksandar Đurić osvojio bronzanu medalju.
Uspeh atletičara Atletskog kluba ”San” bi bio i veći da su na ovom takmičenju nastupili u kompletnom sastavu. Zbog bolesti nisu nastupile Magdalena Katana i Jovana Mitrović, koje bi sudeći po rezultatima njihovih disciplina, Klubu donele još četiri medalje.
Do kraja sezone ostaje još nekoliko takmičenja iz Kalendara takmičenja Bosne i Hercegovine i sva takmičenja iz Kalendara takmičenja Republike Srpske, sa kojih se po tradaiciji očekuju dobri rezultati.
AK “San” Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*