Na današnji dan rođen Željko Smolić Smola

Na današnji dan rođen je Željko Smolić Smola (02.06.1964. – 16.09.1996.).

Rođen je u Prnjavoru gdje je završio osnovnu i srednju školu, a kasnije Pedagošku akademiju u Banjaluci. Bio je dugogodišnji saradnik Radio Prnjavora i jedan od pokretača omladinske emisije Pomak u programu Radio Prnjavora. Radio je u dječijem programu Radio televizije RS. Bio je aktivan u gotovo svim segmentima javnog i kulturnog života naše sredine.

Kao pisac, član Udruženja knjževnika RS, objavio je četiri zbirke pjesama za djecu i odrasle: Razvezivanje pupka (1992), Vilenjaci i pokvarenjaci (1993), Nemoguća dostignuća (1994), Zlatni rez (1995). U proznom stvaralaštvu predstavio se romanom za odrasle “Bal nemirne reke”.

U najboljim stvaralačkim godinama nesretno je nastradao u svom rodnom Prnjavoru 1996.godine.

Prnjavor.info

6 Comments

  1. Vijerovao si u svačiju dobrotu a u Prnjavoru je previše zlobe. Ostaješ da živiš zauvjek u sijećanju nezaboravni prijatelju.

  2. Počivaj u miru ! Eeeeee to je bio pravi prnjavor u tvoje vrijeme i vrijeme tvojih prijatelja a ne ova Sodoma i Gomora !!!!!

    • Smoli svaka cast.Na koju raju mislis ovo malo grada?Na raju iz mahale?Vise volim ovu sad raju pa nek pricaju i ojro i Prnjaor,nego na one Svedjane na socijali hhaaha

  3. Сјећам се наставника ликовног у о.ш. Никола Тесла. Човјека који је имао времена да са нама црта, дружи се. Сјећам се сликања ноћног пејзажа обасјаног мјесечином нацртаног у неколико потеза, а опет тако лијепог. Нажалост Смола није данас у Прњавору да неким новим клинцима показује да у животу има и нешто друго осим сиве свакодневнице.

  4. Hvala autoru ovog teksta što nas je podsjetio na lik i djelo Željka Smolića i datum njegove prerane smrti pod veoma tragičnim okolnostima.Njegovi prijatelji i djeca njegovih prijatelja(sad odraslih ljudi)voljeli su ga jer je bio drag i prijatan sagovornik,vedrog duha,zabavan, inteligentan. Djeca su ga obožavala. A on je obožavao djecu i svoj rodni grad Prnjavor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*