N/FS BiH mijenjao ocjene Njegomiroviću i pomoćnicima

Fudbalsku Bosnu i Hercegovinu u nedjelju su potresla dva događaja. Čelik je zbog neizmirenih dugovanja prema bivšim fudbalerima suspendovan od N/FS BiH, te utakmica na Grbavici nije odigrana, a nju je danas Takmičarska komisija registrovala 3:0 u korist domaćih, kako se i očekivalo, dok se nepuna dva sata kasnije u Banjoj Luci obrukao sudija Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora na meču Borca i Radnika.

O suđenju arbitra iz Prnjavora mnogo se priča, a dosta kontroverzi je izazvalo i sudijsko ocjenjivanje. Kako saznaje naš portal, posmatrač suđenja na meču u Banjoj Luci, Rusmir Mrković, poslije utakmice je planirao sudijskoj četvorci dati ocjene 7.7 i 7.8 što kod prvog znači suđenje ispod očekivanog i slaba kontrola utakmice, dok kod drugog znači jako dobro suđenje sa jednim većim propustom.

Ipak, dan kasnije iz N/FS BiH je ta ocjena data na preispitivanje sudijskoj komisiji koji su odlučili da Aleksandra Njegomirovića počaste sa 7.2, a njegove pomoćnike Sretena Udovičića, Igora Radakovića i Miloša Gigovića sa po 7.4. Njima se zamjera slaba komunikacija sa glavnim arbitrom na ovom meču.

sportdc.net

1 Comment

  1. dečkić razmišlja o završnom računu ……izborna godina kuca,a još se nezna kako ide porez o lotu………

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*